Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parlamentul a aprobat, in unanimitate, instituirea starii de urgenta in Romania

Parlamentul a aprobat, in unanimitate, instituirea starii de urgenta in Romania
Parlamentul a aprobat, in unanimitate, instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, in contextul pandemiei de coronavirus.

Parlamentul s-a intrunit joi, de la ora 12:00, in sedinta comuna online, consacrata solicitarii presedintelui Klaus Iohannis privind incuviintarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, instituita prin Decretul nr.195/2020.

Pentru prima data a fost folosita o procedura speciala de dezbatere si vot electronic la distanta, aprobata luni de Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, ca urmare a masurilor instituite pentru combaterea epidemiei de coronavirus. In acest sens, miercuri, deputatii si senatorii au avut o sedinta - test, simuland votul online.

Presedintii celor doua Camere, Marcel Ciolacu si Titus Corlatean, au fost prezenti in sala de plen.

Sedinta Parlamentului a fost transmisa prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputatilor, iar dezbaterile au avut loc prin sistemul de teleconferinta audio. Parlamentarii si-au sustinut interventiile in conexiune telefonica directa cu sala de plen, discursurile fiind transmise in direct.

Votul deputatilor si senatorilor a fost exercitat printr-o aplicatie informatica realizata intern de catre departamentele de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Cum s-a votat

Accesul la pagina web respectiva a fost securizat prin user si parola, care au fost comunicate fiecarui parlamentar prin SMS.

Fiecare parlamentar si-a putut exprima optiunea de vot prin actionarea unuia dintre butoanele: "DA", "NU", "AB" (abtinere) si "NU VOTEZ". In cazul in care parlamentarul nu a apasat niciunul dintre butoanele enumerate anterior, el este considerat absent de la votul respectiv. Rezultatul votului a fost afisat imediat pe ecranul dispozitivului electronic de pe care este urmarit streaming-ul.

Marti, Comisiile parlamentare de aparare, juridice si sanatate au dat rapoarte comune de incuviintare a decretului presedintelui Romaniei. Si Comisiile parlamentare pentru buget si pentru drepturile omului ale celor doua Camere ale Parlamentului au dat, la randul lor, avize comune favorabile.

Parlamentarii din comisiile de specialitate au facut mai multe propuneri si observatii care au fost transmise Guvernului si sefului statului. ...citeste mai departe despre "Parlamentul a aprobat, in unanimitate, instituirea starii de urgenta in Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 724 ori