Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura. Care sunt sansele de reusita?

Joi, 11 Iunie 2015, ora 17:45
1052 citiri
Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura. Care sunt sansele de reusita?
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul dezbate, vineri, prima motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta initiata dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre Klaus Iohannis, dar initiatorii, liberalii, nu ii dau prea mari sanse de reusita.

Motiunea de cenzura inititulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!" este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO si doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputati si senatori ai PNL.

Pentru a fi adoptata, motiunea ar trebui sa fie votata de 278 de parlamentari, adica jumatate plus unu din numarul alesilor, iar, in acest momenet, matematic, PNL nu a reusit sa adune aceste voturi.

Practic, coalitia majoritara care sustine guvernul, formata din PSD, UNPR, PC, PLR, intruneste 298 de parlamentari, la care s-ar adauga 17 deputati ai minoritatilor nationale care, de obicei, voteaza cu puterea. Iar in favoarea motiunii de cenzura ar fi opozitia formata din PNL cu 174 de ...citeste mai departe despre "Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura. Care sunt sansele de reusita?" pe Ziare.com

#motiune cenzura PNL, #motiune cenzura Guvern, #motiune cenzura vot corespondenta , #Stiri Guvern