Parlamentarii PNL vor sa isi dea demisia in bloc pentru a forta alegerile anticipate (Surse)

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 00:56
5620 citiri
Parlamentarii PNL vor sa isi dea demisia in bloc pentru a forta alegerile anticipate (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi lideri PNL au discutat marti noaptea despre posibilitatea ca toti cei 99 de senatori si deputati liberali sa demisioneze din Parlament in semn de protest fata de adoptarea de catre Guvern a ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale si cu intentia de a provoca alegeri anticipate in cel mai scurt timp.

Liberalii vor avea miercuri o sedinta in care vor analiza din nou aceasta ipoteza a demisiei in bloc a tuturor parlamentarilor.

"Fortam alegeri anticipate", a declarat pentru News.ro unul dintre liderii PNL participanti la discutiile de marti noapte. "Se va mai discuta maine (miercuri - n. red.) dimineata. Ne intalnim si decidem", a declarat un alt liberal care a luat parte la aceste discutii.

De altfel, Adriana Saftoiu a postat pe pagina personala de Facebook un mesaj in care vorbeste despre alegeri anticipate.

"Cred ca doar alte alegeri mai pot restabili situatia! Partidele care nu sunt de acord cu acest gest incalificabil al PSD care domina Parlamentul trebuie sa demisioneze ducand la alegeri anticipate! PNL are maine de decis parcursul!", a scris fostul purtator de cuvant al PNL pe Facebook.

"Impartasesc punctul de vedere al Adrianei. Trebuie sa decidem rapid ce directie va urma PNL", a scris si Alina Gorghiu pe aceeasi pagina de socializare.

Marti seara, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat pentru News.ro ca liberalii vor depune miercuri motiunea de cenzura impotriva Guvernului pe tema adoptarii de catre Cabinetul Grindeanu a ordonantei de urgenta de modificare a codurilor penale.

Amintim ca ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat marti seara ca Guvernul Grindeanu a adoptat prin Ordonanta de Urgenta modificarea codurilor penale.

Ulterior, mii de romani nemultumiti au iesit in strada. Daca pana acum protestatarii cereau demisia Guvernului, oamenii vor acum alegeri anticipate. Cei care au iesit marti seara in strada striga "Tradatorii", "Hotii", "Demisia", "Jos Guvernul", "Iesi afara, javra ordinara", "Sobolanii" sau "PSD, ciuma rosie".

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Laura Codruta Kovesi: Proiectul nou este mai rau, lipseste de relevanta lupta impotriva coruptieiReactii dure dupa modificarea codurilor penale: In miez de noapte, ca borfasii!Primarii, sefii de consilii sau ministrii nu vor mai putea fi acuzati de abuz in serviciu. Ultima forma a ordonantei pe Justite, si mai ingaduitoare cu infractoriiKlaus Iohannis, dupa lovitura data de Guvern: Astazi este o zi de doliu ...citeste mai departe despre "Parlamentarii PNL vor sa isi dea demisia in bloc pentru a forta alegerile anticipate (Surse)" pe Ziare.com

#parlamentari PNL demisie, #alegeri anticipate, #ordonante cod penal, #gratiere ordonanta , #Stiri Guvern