Parchetul General confirma: Basescu e urmarit penal pentru spalare de bani

Vineri, 06 Mai 2016, ora 14:32
915 citiri
Parchetul General confirma: Basescu e urmarit penal pentru spalare de bani
Foto: Digi 24 TV

Fostul presedinte Traian Basescu este urmarit penal pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, confirma Parchetul General, informatia aparand initial pe surse.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul Basescu Traian sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare de bani (...)

In ordonanta intocmita, procurorii au retinut ca fapta a fost savarsita in perioada octombrie 2000 - mai 2005, prin incheierea succesiva a mai multor contracte de vanzare-cumparare a unor imobile. Cercetarile continua in cauza, iar pe masura derularii lor vom informa opinia publica", se arata in comunicatul remise presei vineri de Ministerul Public.

Este primul comunicat prin care este confirmata oficial urmarirea penala a fostului presedinte, Traian Basescu insusi fiind cel care anunta pe Facebook, in urma cu doua saptamani, ca are ...citeste mai departe despre "Parchetul General confirma: Basescu e urmarit penal pentru spalare de bani" pe Ziare.com

#Basescu urmarit penal spalare bani, #Basescu suspect dosar Casuneanu , #Stiri Guvern