Orban sustine ca nu sunt bani de salarii in mai multe ministere: Este momentul adevarului

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 21:56
1236 citiri
Orban sustine ca nu sunt bani de salarii in mai multe ministere: Este momentul adevarului
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marti, ca a avertizat inca de la adoptarea bugetului ca nu sunt bani prevazuti pentru mai multe ministere, nici macar pentru salarii, afirmand ca situatia din MAPN arata "minciuna in care traieste PSD si pe care o transmite populatiei".

"Am avertizat de la adoptarea bugetului ca nu sunt prevazuti banii pentru mai multe ministere, nici macar banii de salarii. Ce sa mai vorbim despre MApN, care trebuie sa deruleze cele 8 programe de inzestrare militara... Cum poate sa sustina aceste programe atat timp cat MApN a ramas fara bani de solde, fara bani de plata unor cheltuieli curente?

Asta arata minciuna in care traieste partidul de guvernamant si minciuna pe care o transmite sistematic catre populatia romaneasca in speranta ca toti romanii sunt naivi, neinformati si ca accepta orice fel de minciuna care este spusa de partidul de guvernamant. Este momentul adevarului", a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban.

El a reamitit ca a atras atentia in urma cu doua luni ca in legea bugetului de stat nu sunt prevazuti banii pentru salarii, pentru mai multe institutii publice decat pana in luna septembrie.

"Sigur ca am fost contrazisi vehement de premier si de ministrul Finantelor. Iata ca astazi se arata adevarul si anume un minister anunta ca nu mai are bani pentru plata salariilor.

Guvernul incalca grav legea. In conformitate cu prevederile legii responsabilitati fiscal-bugetare, ministerul Finantelor avea obligatia de a prezenta pana la finele lunii iulie raportul privind situatia economica si bugetara. Ministerul Finantelor a incalcat aceasta lege si nici pana astazi nu exista acest raport privind situatia economica si bugetara a Romaniei care ar fi trebuit publicat pana la sfarsitul lunii iulie de catre MF", a spus Orban.

"Daca ar fi fost publicat pana la sfarsitul lunii iulie, acest raport ar fi trebuit sa spuna un lucru foarte simplu si anume acela ca rectificarea va fi negativa", a spus liderul PNL.

Ludovic Orban a spus ca neprezentarea acestui raport nu face altceva decat sa mascheze marile probleme care exista in bugetul de stat, adaugand ca "amanarea depunerii acestui raport este facuta cu buna stiinta, pentru a incerca sa fie coafate datele".

Orban a precizat ca daca PSD va incerca sa mistifice datele si sa faca o rectificare pozitiva, PNL va solicita infiintarea unei comisii de ancheta.

Primul-ministru Mihai Tudose a acceptat demisia depusa, marti, de catre ministrul Apararii National ...citeste mai departe despre "Orban sustine ca nu sunt bani de salarii in mai multe ministere: Este momentul adevarului" pe Ziare.com

#Orban scandal MAPN, #Ludovic Orban bani ministere salarii, #Orban rectificare pozitiva , #Stiri Guvern