Opozitia, divizata in noul scandal Iohannis-Guvern: Armata nu e camp de lupta politica si destrabalare electorala

Vineri, 28 Decembrie 2018, ora 16:42
1308 citiri

Fostul presedinte Traian Basescu i-a criticat, vineri, pe protagonistii scandalului privind seful Statului Major, "politicieni, marunti si fara scrupule" afirmand ca Armata "nu este nici camp de lupta politica si nici loc de destrabalare electorala".

"Vai de capul vostru de politicieni, marunti si fara scrupule. Stop joc! S-a mers prea departe! Armata nu este nici camp de lupta politica si nici loc de destrabalare electorala. In mod egal, presedintele Iohannis, ministrul Apararii si premierul au dus lupta politica si ambitiile personale prea departe, jucandu-se cu nominalizarea Sefului Statului Major al Armatei", a scris pe Facebook Traian Basescu.

In opinia fostului presedinte, nu exista scuza ca presedintele nu a fost consultat inainte de a i se transmite propunerea de numire a noului Sef al Statului Major.

"Daca a vazut ca acest lucru nu se intampla, stiind ca la 31.12.2018 mandatul actualului Sef al Statului Major expira, presedintele, in calitate de Comandant al Armatei, trebuia sa cheme premierul si ministrul apararii la consultari in baza art. 86 din Constitutia Romaniei care spune, citez, 'Presedintele Romaniei poate consulta Guvernul cu privire la problema urgenta si de importanta deosebita'.

Era o solutie de a desemna noul Sef al Statului major fara a tara armata in jocuri politice minore si fara a umili generali respectati. Din pacate si unii si altii au preferat sa-si faca jocul in interes electoral personal pe seama nominalizarii Sefului Statului Major al Apararii, umilind pur si simplu armata", a adaugat Basescu.

El a mai precizat ca propunerea facuta de ministrul Apararii si avizata de premier a fost pentru nominalizarea unui general care este reprezentant al Armatei Romane la NATO.

"Sa ne imaginam cum va fi privit de acum inainte la NATO, acest general care nu se bucura de increderea Presedintelui Romaniei? Prelungirea mandatului Sefului Statului Major al Apararii s-a facut fara propunerea ministrului apararii si avizul premierului si fara a fi o situatie exceptionala care sa reclame acest lucru.

Sa ne imaginam cum priveste Armata o prelungire a mandatului Sefului Statului Major, pusa sub semnul intrebarii din punct de vedere al legalitatii. Vai de capul vostru de politicieni, marunti si fara scrupule. PS - Ma intreb cine va sesiza CCR legat de numirea Sefului Statului Major", a mai scris fostul sef al statului.

Orban: Sustinem decizia presedintelui

Pe de alta parte, presedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca de ...citeste mai departe despre "Opozitia, divizata in noul scandal Iohannis-Guvern: Armata nu e camp de lupta politica si destrabalare electorala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reactii refuz Iohannis sef stat major, #prelungire mandat Ciuca Iohannis reactii , #Stiri Guvern