Olguta Vasilescu anunta ca e in lucru o baza de date comuna ANAF - Casa de Pensii: Poti sa vezi tot ce ai primit de la stat

Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 23:23
891 citiri
Olguta Vasilescu anunta ca e in lucru o baza de date comuna ANAF - Casa de Pensii: Poti sa vezi tot ce ai primit de la stat
Foto: Facebook/ Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, miercuri seara, ca se lucreaza la realizarea unei baze de date comune a Casei Nationale de Pensii si a Agentiei Nationale de Administrare Fiascala (ANAF), care va permite oricarui contribuabil sa verifice daca i-au fost sau nu platite contributiile catre stat.

"Poti sa vezi de cand te-ai nascut si pana la pensie tot ce ai primit de la statul roman", a spus Lia Olguta Vasilescu, precizand ca baza de date va fi operationala dupa intrarea in vigoare a Legii pensiilor.

Lia Olguta Vasilescu a vorbit, miercuri seara, la Antena 3, despre faptul ca in Romania nu exista o baza de date in care contribuabilii sa poata verifica daca le-au fost sau nu platite contributiile la stat.

"ANAF va avea o baza de date pe care o va transmite Casei de Pensii, iar dumneavoastra veti intra in dreptul numelui dumneavoastra, cu CNP-ul, si veti vedea si numarul de puncte pe care le aveti acum acumulate, ca sa puteti sa va faceti calculul pensiei, si, de asemenea, veti putea vedea daca angajatorul v-a platit contributia. Ceea ce zic ca este foarte important. (...)

Avem fonduri europene si vom avea o baza de date si poti sa vezi de cand te-ai nascut si pana la pensie tot ce ai primit de la statul roman. Este in curs de creare aceasta baza de date", a anuntat ministrul Muncii.

Lia Olguta Vasilescu a precizat ca au fost doua milioane de oameni pentru care nu erau platite contribuiile, iar statul a trebuit sa "acopere toate aceste cheltuieli, reprezentand deficitul, fara a-si permite sa-si mareasca pensiile".

Ministrul Muncii a anuntat ca baza de date va fi functionala in momentul aparitiei Legii pensiilor.

"Noi avem la ora actuala o posibilitate sa intrati si acum pe site-ul Casei Nationale de Pensii sa va informati despre pensia dumneavoastra, dar va fi mult mai detaliata in momentul aparitiei legii", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Proiectul noii legi a pensiilor a fost publicat in 9 august pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, fiind introdus in procedura legala de dezbatere publica, pentru o perioada de 30 de zile. ...citeste mai departe despre "Olguta Vasilescu anunta ca e in lucru o baza de date comuna ANAF - Casa de Pensii: Poti sa vezi tot ce ai primit de la stat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#baza date ANAF Casa Pensii , #Stiri Guvern