Ochiul uraganului Liviu si programul de guvernare al PSD

Joi, 27 Iulie 2017, ora 09:49
1105 citiri
Ochiul uraganului Liviu si programul de guvernare al PSD

In urma cu 10-15 ani a existat o adevarata dezbatare in Statele Unite, deoarece o parte dintre feministe erau nemultumite ca majoritatea uraganelor purtau nume de femei. In realitate, nu era insa asa, numele fiind impartite aproape egal intre cele doua genuri.

Un lucru insa poate fi demonstrat statistic, si anume faptul ca uraganele ce primeau nume de femei se dovedeau mai distrugatoare.

Din fericire, in Romania nu avem tornade, dar nu e nicio problema, caci daca natura ne-a pus intr-un colt al planetei ferit de astfel de evenimente, am fost destul de neatenti incat sa votam cu manutele noastre un program de guvernare ale carui efecte fac ca uraganul Katrina sa para o ploaie scurta, de vara, cand mai degraba mergi pe sub picaturi decat sa te ascunzi sub o umbrela.

Oricat ne-am ascunde in spatele declaratiilor sforaitoare ale guvernantilor, protejati in mare parte de o presa servila, realitatea este ca ne indreptam intr-o directie gresita ce ne-ar putea duce chiar in ochiul uraganului.

Dezastrul reprezentat de guvernarea PSD va afecta pe termen mediu si lung potentialul de crestere economica sustenabila a Romaniei.

Cifrele arata ca avem crestere economica, bazata insa in mare parte pe consum si pe imprumuturi. Altfel spus, continuam sa imprumutam miliarde de dolari in fiecare an pentru a avea bani cu care sa cumparam produsele pe care le importam de pe alte piete.

Asta mai poate continua o perioada scurta de timp, caci nota va veni mult mai repede decat ne vom astepta. Iar in final, cei care vor suferi cu adevarat vor fi oamenii simpli, nu cei care astazi isi apara capitalul electoral guvernand tara dupa modelul Caritas.

Aproape toate masurile fiscale ale celor doua guverne PSD-ALDE au ca efect descurajarea muncii, a dezvoltarii si a investitiilor.

Un exemplu edificator este intentia socialistilor de a-i jecmani pe romanii care astazi lucreaza part-time si de a le cere sa plateasca contributii sociale ca si cum ar munci 8 ore.

Decizia este una halucinanta, in conditiile in care, dupa cum stie orice persoana (mai putin socialistii), salariul reprezinta un procent din ceea ce angajatul produce. In mod natural, zeci de mii de locuri de munca vor disparea fie pentru ca angajatii nu vor putea sa munceasca 8 ore, fie pentru ca angajatorii nu vor putea plati contributii sociale de 3-4 ori mai mari, caci asta ar insemna ca un angajat va fi mai scump decat produce.

Un exemplu din IT

Pentru ca v-am obisnuit cu exemple din economia rea ...citeste mai departe despre "Ochiul uraganului Liviu si programul de guvernare al PSD" pe Ziare.com

#program guvernare PSD, #modificari fiscale PSD , #Stiri Guvern