O revista de satira din Franta vorbeste de Dragnea la rubrica "portretul unui ticalos"

Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 17:22
1199 citiri
O revista de satira din Franta vorbeste de Dragnea la rubrica "portretul unui ticalos"
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, apare intr-un saptamanal politico-satiric francez, Le Canard Enchaine, la pagina dedicata "portretului unui ticalos".

"Excelent jocul de cuvinte din titlu, ca de obicei in Canard... Cum ar veni: 'Cu romana in sac'", scrie pe Facebook Dan Alexe, atasand o fotografie a articolului, unde apare si o caricatura a liderului social-democrat.

Ziarul publica de zeci de ani portretul unui personaj negativ, in pagina 7. "Le Roumain dans le sac", este titlul articolului de azi.

"Sub tirul Justitiei, castigatorul legilativelor din Romania trebuie sa faca fata strazii, care ii cere demisia", scrie revista.

Articolul incepe cu cateva scandari ale protestatarilor, printre care si una obscena, subliniind ca, incepand cu 31 ianuarie, "tineretul romanesc care protesteaza in fiecare seara, in ciuda temperaturilor siberiene, la Bucuresti, Cluj sau Timisoara, da dovada de inventivitate in sloganuri, inclusiv in engleza si in franceza".

Este amintita prezenta record de protestatari, din 5 februarie, cand pe strazile tarii au iesit la protest peste o jumatate de milion de oameni, precum si protestul din ultima duminica, atunci cand in Bucuresti au fost 70.000 de manifestanti. Tinta protestelor este liderul PSD, Liviu Dragnea, subliniaza sursa citata, mentionand ca acesta a declansat scandalul.

De asemenea, Le Canard Enchaine scrie si despre refuzul lui Klaus Iohannis de a-l desemna premier, din cauza condamnarii lui Dragnea in dosarul Referendumul, la doi ani de inchisoare cu suspendare.

"Pentru ca legislatia anticoruptie romaneasca, adoptata in schimbul intrarii in Uniunea Europeana in anul 2007, este severa. Ea interzice condamnatilor sa faca parte din Guvern", scrie sursa citata.

Legislatia anticoruptie din Romania, exemplu pentru francezi. Sorin Grindeanu, "un inginer necunoscut"

Este invocat si fostul premier francez Allain Juppe, care a fost condamnat la inceputul anilor 2000 la un an si jumatate de inchisoare, cu suspendare, pentru abuz in serviciu, insa care a revenit ulterior ca ministru al Apararii si de Externe si a candidat la alegerile primare ale republicanilor pentru prezidentialele din 2017.

"Un Juppescu n-ar fi putut redeveni niciodata ministru si nici sa se prezinte la alegerile prezidentiale! Si ea (legislatia anticoruptie romaneasca - n.red.) interzice parlamentarilor sa angajeze o ruda, chiar daca indepartata.

Dragnea trebuie, deci, sa se multumeasca cu functia de presedinte al Camerei Depu ...citeste mai departe despre "O revista de satira din Franta vorbeste de Dragnea la rubrica "portretul unui ticalos"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Le Canard Enchaine Dragnea ticalos, #Dragnea presa franceza, #Dragnea saptamanal satiric Franta , #Stiri Guvern