O noua lege Big Brother adoptata de Parlament? Explicatii din Senat

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 15:16
1199 citiri
O noua lege Big Brother adoptata de Parlament? Explicatii din Senat

Adoptarea proiectului de lege privind securitatea cibernetica a Romaniei a fost motivata de necesitatea asigurarii unui cadru legal in fata amenintarilor cibernetice, din ce in ce mai complexe si mai dese si care pot afecta securitatea nationala, nicidecum impotriva limitarii libertatilor individuale si a dreptului la libera exprimare garantat de Constitutie, precizeaza Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senat.

"Proiectul de lege nr. 580/ 2014 privind securitatea cibernetica a Romaniei nu se adreseaza persoanelor fizice, utilizatoare de Internet, prevederile legii se aplica 'persoanelor juridice de drept public sau privat, care au calitatea de proprietari, administratori, operatori sau utilizatori de infrastructuri cibernetice'", se arata intr-un comunicat al acestei comisii remis sambata.

Potrivit sursei citate, textul de lege defineste infrastructurile cibernetice drept "infrastructuri din domeniul tehnologiei, informatiei si comunicatii, constand ...citeste mai departe despre "O noua lege Big Brother adoptata de Parlament? Explicatii din Senat" pe Ziare.com

#lege securitate cibernetica, #lege libertate Internet , #Stiri Guvern