Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O asociere romano-italiana va reabilita podul peste Dunare de la Giurgiu pentru 13 milioane euro

O asociere romano-italiana va reabilita podul peste Dunare de la Giurgiu pentru 13 milioane euro


CNADNR a atribuit asocierii Collini Lavori (Italia) - Tecnic Consulting Engineering Romania un contract in valoare de 57,2 milioane lei (13 milioane euro), cu TVA, pentru reabilitarea podului peste Dunare de la Giurgiu.

Contractul de proiectare si executie pentru reabilitarea podului de la Giurgiu, pe DN5 km 64+884, inclusiv drumul de acces de la iesirea din vama pana la intrarea pe pod, a fost atribuit vineri asocierii conduse de Collini Lavori, transmite Mediafax.

Lucrarile includ consolidarea podului, a drumului si rampei de acces, reabilitarea parcarilor existente si constructia unei parcari noi in incinta punctului de vama, precum si realizarea unui sens giratoriu.

Proiectul a fost adjudecat in urma unei licitatii deschise, pentru pretul cel mai scazut, oferta asocierii castigatoare fiind singura admisa din cele cinci primite.

Contractul, estimat initial la 71,8 milioane lei, a fost atribuit pentru 46,1 milioane lei, fara TVA.

Finantarea lucrarilor va fi asigurata din fonduri europene si bani de la buget, termenul de finalizare a contractului fiind de 40 de luni din momentul atribuirii.

CNADNR a atribuit in noiembrie 2013 constructorului italian Collini Lavori un contract de 151 milioane lei, fara TVA, pentru constructia variantei de ocolire Targu Jiu.

Podul "Prieteniei" Giurgiu - Ruse (Bulgaria) a fost deschis in 1954. Al doilea pod peste Dunare dintre cele doua tari este Calafat-Vidin, inaugurat anul trecut.

Guvernul a aprobat marti semnarea unui memorandum de intelegere cu autoritatile bulgare pentru implementarea studiilor de fezabilitate privind constructia a doua noi poduri peste Dunare, respectiv Silistra-Calarasi si Nikopol-Turnu Magurele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1648 ori