Nu simtiti musca pe caciula, domnule prim ministru?

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 19:35
940 citiri
Nu simtiti musca pe caciula, domnule prim ministru?

Imi vine sa cred ca premierul Tudose nu prea citeste nici presa straina si nici pe cea autohtona, unde apar frecvent date statistice, din care rezulta ca noi suntem fruntasi, dar fruntasi rau de tot, la capitolul coruptie.

Nu sunt inaintea noastra decat Uzbekistanul, Turkmenistanul, Afganistanul, Irakul, Siria, Libia, Venezuela si inca vreo cateva la fel de exotice. Sunt insa mult dupa noi tari din Europa rasariteana care au parasit comunismul odata cu noi, insa n-au "inflorit" coruptia: Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Slovenia, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania.

Dar dlui Tudose nu-i e teama de derizoriul propriilor vorbe si afirma ca romanii nu sunt mai corupti decat altii, lasand de inteles ca ne-a mers vestea numai din vina noastra, intrucat ne autoflagelam in public pe aceasta tema si chiar publicam sondaje cu concluzii negative. Ca sa intelegem clar ce vrea sa spuna, premierul puncteaza:

"Sondajele sunt facute de noi, puse pe piata publica si apoi cei de afara verifica daca mai au ceasul la mana dupa ce vorbesc cu noi".

Confundati rau, domnule prim ministru! Cel care ne fura ceasul de la mana este un pungas ordinar, un hot, sau, ca sa va ofer un termen mai pe intelesul tuturor desi cam de maidan, este un manglitor. El mangleste ceasul victimei, nu pagubeste statul, nu inseala intreaga societate. Coruptia este cu totul altceva, iar cei de afara, despre care vorbiti fac diferenta, fara nicio indoiala.

As putea cita din DEX, care defineste coruptia la un mod cam general ca fapta imorala, dar de randul acesta prefer sa fac referire la mari enciclopedii cu recunoastere internationala: Larousse, Brockhaus, Enciclopedia Britanica sau enciclopedia on line Wikipedia, unde citesc:

"Coruptie se numeste un abuz, activ sau pasiv, al functionarilor publici (fie numiti, fie alesi), in scopul obtinerii de avantaje financiare private sau de alte beneficii".

Nu este o noutate, iar in PSD se stie foarte bine ce este coruptia. Un fost presedinte al partidului a fost condamnat pentru fapte de coruptie si a executat pedeapsa. Un alt fost presedinte, inculpat si el intr-un proces de coruptie, scapa ca prin urechile acului, fofilat cu imunitatea parlamentara. Actualul presedinte al partidului este de asemenea inculpat pentru fapte de coruptie, intr-un proces reluat pentru motive procedurale, cu termen 3 octombrie 2017.

Dar in PSD se stie ce este coruptia si din alte motive. Ma refer la plagiat, tot o forma de coruptie, insa una rafinata. Caci nu ...citeste mai departe despre "Nu simtiti musca pe caciula, domnule prim ministru?" pe Ziare.com

#Mihai Tudose plagiat, #sondaje coruptie, #tari corupte, #doctorate plagiate , #Stiri Guvern