Nu cereti demisia Guvernului! Sacrificarea lui Grindeanu ar bloca abrogarea ordonantei Iordache

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 20:40
5543 citiri
Nu cereti demisia Guvernului! Sacrificarea lui Grindeanu ar bloca abrogarea ordonantei Iordache
Foto: Arhiva Ziare.com

Zecile de mii de romani iesiti sa protesteze in strada au avut incepand de ieri tendinta de a striga impotriva Guvernului cerand demisia.

Ce trebuie insa sa stim cu totii este ca demisia premierului si automat a Guvernului nu ar rezolva nimic. Dimpotriva. Sacrificarea lui Grindeanu pentru a inchide gura strazii ar pecetlui soarta OUG care ne-a revoltat pe toti. Sunt voci care sustin ca termenul de 10 zile pentru intrarea in vigoare a acestor modificari la Codul Penal chiar fix pentru asta a fost introdus.

Iata explicatia:

Dupa demisia Guvernului, puterea este preluata automat de un Executiv interimar (probabil acelasi), care insa nu mai are dreptul legal de a emite sau abroga ordonante de urgenta.

Chiar daca protestatarii se vor prinde ca au fost pacaliti si raman in strada, li se va replica: Ati dat jos Guvernul ales de milioane de oameni! Ce mai vreti acum?

Evident ca in cele 10 zile (din care au ramas deja 9), Avocatul Poporului nu se va sinchisi sa atace OUG la CCR, in ciuda presiunii si argumentelor presedintelui Iohannis.

Iar daca sesizarea vine de la CSM, in CCR exista oameni fideli Puterii care sa tergiverseze luarea unei decizii pana la expirarea celor 10 zile.

Asa ca OUG va intra in vigoare la timp si isi va face imediat efectul scapand infractorii de raspundere, iar PSD+ALDE vor spune linistiti ca au lasat termen de dezbatere, dar uite ce s-a intamplat.

Daca cei care azi ies in strada vor cere doar caderea Guvernului Grindeanu, ii vor face practic jocul lui Liviu Dragnea, care va beneficia direct de OUG si va forma noul Guvern. Apoi, poate urma lejer suspendarea presedintelui Iohannis, ceruta deja din ce in ce mai acut la Romania TV si Antena3.

Asadar, singura solutie in acest moment pentru romani este protestul pasnic care sa puna presiune pe Guvern pentru a anula OUG adoptata pe furis marti seara.

Urmareste LIVE desfasurarea protestelor de miercuri seara

Nu cereti demisia lui Grindeanu! Ar deveni eroul penalilor PSD.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, G ...citeste mai departe despre "Nu cereti demisia Guvernului! Sacrificarea lui Grindeanu ar bloca abrogarea ordonantei Iordache" pe Ziare.com

#proteste ordonanta Iordache demisie Guvern , #Stiri Guvern