Noul lider de grup al deputatilor PSD, Ioan Munteanu, trimis in judecata pentru o mita de 400.000 de euro

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 17:26
973 citiri
Noul lider de grup al deputatilor PSD, Ioan Munteanu, trimis in judecata pentru o mita de 400.000 de euro
Foto: captura YouTube /Ziar Neamt

Noul lider de grup al deputatilor PSD, Ioan Munteanu (foto), desemnat joi, a fost trimis vineri in judecata de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru trafic de influenta si spalare de bani, fiind acuzat ca a primit mita 400.000 de euro.

DNA a deschis dosarul in data de 25 mai, cand Ioan Munteanu a si fost pus sub control judiciar.

Citeste si Un deputat PSD a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani.

In ciuda problemelor in Justitie, el a preluat joi functia de lider al grupului deputatilor PSD, dupa ce fostul lider, Marcel Ciolacu, a fost numit vicepremier.

Ioan Munteanu este acuzat ca, la sfarsitul anului 2009 si inceputul anului 2010, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic (PSD, n.red.), a pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) un procentaj de 5% din valoarea contractelor incheiate intre firma acestuia si o societate comerciala cu capital majoritar de stat.

In schimbul acestor bani, deputatul i-a promis martorului ca va interveni pe langa directorii societatii beneficiare a contractelor, fata de care a pretins ca are influenta, pentru ca acestia sa faca demersurile necesare deblocarii platilor restante catre firma omului de afaceri.

Procentajul respectiv, reprezentand de 400.000 euro, a fost primit de Munteanu in trei transe, din care 350.000 euro i-au fost remisi personal, conform DNA.

"Pentru a disimula adevarata natura a provenientei ultimei transe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), in luna iulie a anului 2011, intre societatea omului de afaceri si o firma administrata de o ruda a inculpatului a fost incheiat un contract fictiv de prestari servicii", mai precizeaza procurorii DNA.

In acest dosar a fost dispus sechestru asigurator asupra sumelor de bani existente in contul detinut de deputat la o unitate bancara.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ioan Munteanu este deputat de Neamt la al patrulea mandat. ...citeste mai departe despre "Noul lider de grup al deputatilor PSD, Ioan Munteanu, trimis in judecata pentru o mita de 400.000 de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ioan Munteanu trimis judecata DNA, #Ioan Munteanu lider deputati PSD , #Stiri Guvern