Noul ambasador francez in Romania e specializat in lupta cu infractionalitatea internationala si coruptia

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 21:40
891 citiri
Noul ambasador francez in Romania e specializat in lupta cu infractionalitatea internationala si coruptia
Foto: captura Twitter

Presedintele francez Francois Hollande a numit-o pe Michele Ramis, diplomat de cariera specializat in infractionalitatea internationala si spalarea banilor, in functia de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Frantei in Romania.

"Doamna Michel Ramis, ministru plenipotentiar clasa I, in functie in administratia centrala, este numita ambasador extraordinar si plenipotentiar al Republicii Franceze in Romania, inlocuindu-l pe domnul Francois Saint-Paul, chemat in alte functii", se arata in decretul de numire.

Decretul, semnat pe 20 aprilie de liderul de la Elysee, a fost publicat in Monitorul Oficial francez doua zile mai tarziu.

Michele Ramis este diplomat de cariera, cu grad de ministru, care lucreaza in Ministerul francez de Externe din 1980. Ea a fost Ambasador insarcinat cu amenintarile infractionale transnationale din ianuarie 2013 si a participat in aceasta calitate la lupta impotriva diferitelor tipuri de trafic infractional, precum si impotriva coruptiei si spalarii de bani, potrivit MAE de la Paris.

Din 2011 pana in 2012, ea a fost consilier diplomatic in Ministerul Apararii.

Ea a ocupat, de-a lungul timpului, diferite functii in Ministerul de Externe (Afaceri Judiciare, resurse Umane, probleme consulare) si a avut mai multe posturi diplomatice in America Latina: Columbia, Mexic si Guatemala. De asemenea, a lucrat la reprezentante ale Frantei pe langa organizatii internationale de la Viena si la Conferinta pentru Dezarmare de la Geneva.

Intr-un interviu acordat anul trecut, ea spunea ca faptul ca este femeie a ajutat-o pe scena diplomatica internationala, in special atunci cand a fost implicata in negocierile privind dosarul nuclear iranian.

"M-am ocupat, in urma cu aproximativ 15 ani, de dosarul nuclear iranian, criza proliferarii iraniene, atunci cand eram in post la Viena. Imi amintesc de sedinte de negociere cu iranienii care erau destul de tensionate si riscam sa le spun lucruri privind programul nuclear pe care le primeau bine in cele din urma, pe care le primeau cu zambetul pe buze, pentru ca eram femeie si nu sunt sigura ca le-ar fi primit la fel daca era vorba de un barbat", a spus ea.

Potrivit ei, femeile diplomat au o "contributie esentiala in rezolvarea crizelor si a marilor probleme internationale".

Michele Ramis a facut studii de master in drept, este absolventa a Institutului de Studii Politice de la Paris si de Stiinte Penale si Criminalistica.

Ea este cavaler al Legiunii de Onoare si ofiter al Ordi ...citeste mai departe despre "Noul ambasador francez in Romania e specializat in lupta cu infractionalitatea internationala si coruptia" pe Ziare.com

#nou ambasador francez Romania, #Michele Ramis ambasador Romania, #Michele Ramis ambasador francez , #Stiri Guvern