Nouă dispută între PNL și PSD după ce Ciolacu a anunțat că marile companii ar trebui să plătească impozit pe cifra de afaceri

Duminica, 11 Iunie 2023, ora 19:08
166 citiri
Nouă dispută între PNL și PSD după ce Ciolacu a anunțat că marile companii ar trebui să plătească impozit pe cifra de afaceri
Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit din nou despre impozitarea marilor companii FOTO Shutterstock

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 11 iunie, că îşi menţine părerea că marile companii ar trebui să plătească impozit cel puţin 1% din cifra de afaceri şi continuă demersul ca la un moment dat România să intre într-o impozitare progresivă.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost întrebat cum va arăta taxarea pe muncă în noul programul de guvernare, după preluarea funcţiei de premier.

”Eu îmi continui demersul ca la un moment dat România să intre într-o impozitare progresivă”, a spus el.

Preşedintele PSD a precizat că ceea ce ne-a atras atenţia şi Comisia Europeană şi Banca Mondială se referă la excepţiile pe care le avem şi care în acest moment nu mai creează un climat concurenţial corect.

"Îmi menţin părerea că marile companii ar trebui să plătească impozit cel puţin 1% din cifra de afaceri", a spus Ciolacu.

Florin Roman: Nu va exista nici un impozit progresiv

De cealaltă parte, deputatul PNL Florin Roman a transmis că nu va exista nici un impozit progresiv, aşa cum susţin liderii social-democraţi şi că cota unică este linia roşie peste care nu se trece cu PNL in guvern.

”Vom apăra cota unica, pentru că trebuie să încurajăm munca. Poate ca social-democraţii ar putea începe cu scăderea cheltuielilor pentru acei asistaţi sociali, care sunt apţi de munca şi nu vor să muncească! Cota unică este linia roşie peste care nu se trece cu PNL in guvern!”, a spus Roman.

”Impozitarea cu 1% din cifra de afaceri pentru marile companii loveşte în principal in companiile cu capital românesc! Asta nu este patriotism economic, este protejarea companiilor străine!”, mai afirmă deputatul liberal.

...citeste mai departe despre "Nouă dispută între PNL și PSD după ce Ciolacu a anunțat că marile companii ar trebui să plătească impozit pe cifra de afaceri" pe Ziare.com

#marcel ciolacu, #PSD, #lider PSD, #premierul Romaniei, #florin roman, #impozitare progresiva , #Stiri Guvern

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”