Noua Constitutie, rediscutata - Comisia de la Venetia taie si rescrie amendamente

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 10:05
1540 citiri
Noua Constitutie, rediscutata - Comisia de la Venetia taie si rescrie amendamente

Unele din prevederile initiale din proiectul de revizuire a Constitutiei urmeaza sa fie rediscutate, amendate sau chiar eliminate in urma observatiilor Comisiei de la Venetia si Consiliului Legislativ, in unele cazuri fiind vorba despre elemente esentiale.

In sedinta de luni a Comisiei de revizuire a Constitutiei ar urma sa fie analizate amendamentele care au reiesit din observatiile Comisiei de la Venetia si ale Consiliului Legislativ, conform unui document obtinut de agentia Mediafax,care cuprinde punctual modificarile la care membrii Comisiei de revizuire ar putea renunta ori care trebuie rediscutate.

Unul dintre principalele amendamente priveste renuntarea la ideea definirii celor trei puteri in stat prin eliminarea sefului statului din puterea executiva.

"Puterea legislativa este reprezentata de Parlament, puterea executiva este reprezentata de Guvern si de celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, iar puterea judecatoreasca este reprezentata ...citeste mai departe despre "Noua Constitutie, rediscutata - Comisia de la Venetia taie si rescrie amendamente" pe Ziare.com

#modificare constitutie Romania, #Constitutie Comisia Viena , #Stiri Guvern