Nou scandal spectaculos de plagiat la Guvern: Protagonist, ministrul Economiei

Marti, 18 August 2015, ora 17:42
925 citiri
Nou scandal spectaculos de plagiat la Guvern: Protagonist, ministrul Economiei
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Dupa Victor Ponta, Gabriel Oprea si ceilalti fosti membri din guvernele Ponta banuiti de plagiat, a venit randul ministrului Economiei, Mihai Tudose, sa fie acuzat ca a copiat paragrafe si idei in teza de doctorat sustinuta la Academia Nationala de Informatii a SRI.

Mai exact, o treime din lucrarea de doctorat in baza careia Mihai Tudose a devenit cadru didactic titular la aceasta academie este suspectata de plagiat, conform documentelor publicate de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI).

Potrivit sursei citate, un paragraf plagiat se repeta de patru ori in respectiva lucrare, iar foarte multe trimiteri din notele de subsol sunt "in fals", adica la paginile indicate autorii citati vorbesc despre cu totul altceva.

Ministrul se apara sustinand ca in momentul redactarii tezei "erau alte vremuri" sau ca a avut "acordul scris al autorilor".

"Poate am fost si putin neglijent, dar era ca si cum as face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde ca am inventat eu ...citeste mai departe despre "Nou scandal spectaculos de plagiat la Guvern: Protagonist, ministrul Economiei" pe Ziare.com

#Mihai Tudose plagiat, #Coldea Oprea doctorat, #ministru plagiat, #plagiat Guvern , #Stiri Guvern