Noii ministri ai lui Dancila au depus juramantul. Iohannis nu a avut nimic sa le spuna

Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 11:35
879 citiri
Noii ministri ai lui Dancila au depus juramantul. Iohannis nu a avut nimic sa le spuna
Foto: Digi24 TV

Ramona Manescu, Nicolae Moga si Mihai Fifor sunt noii membri ai Guvernului Dancila, dupa ce au primit unda verde de la presedintele Klaus Iohannis si au depus, miercuri, juramantul la Palatul Cotroceni.

Primul a rostit juramantul Mihai Fifor, care se intoarce in Executiv de data aceasta pe functia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei.

Apoi au jurat Ramona Manescu si Nicolae Moga sa-si daruiasca "toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman", sa respecte Constitutia si legile tarii, sa apere "democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei".

Ramona Manescu va face asta din functia de ministru de Externe, in locul lui Teodor Melescanu, iar Nicolae Moga i-a luat locul lui Carmen Dan la Ministerul de Interne.

Cei trei intra direct in paine, la ora 13:00 fiind programata sedinta de guvern la Palatul Victoria.

Interesant este ca, desi controversele nu i-au ocolit pe noii membri ai Executivului Dancila, Iohannis nu a sustinut niciun discurs si nu a avut niciun mesaj public pentru ei.

Ramona Manescu, personaj controversat

Ramona Manescu este foarte apropiata atat de fostul presedinte al PNL Crin Antonescu si de vechea aripa USL-ista, cat si de actualul presedinte al PSD, Viorica Dancila, despre care spunea in 2017 ca este "colega si buna mea prietena".

Anul trecut, Manescu a insotit-o pe Dancila intr-o vizita in tarile arabe. Mai mult, presa a relatat pe larg despre legaturile politice si afacerile transpartinice ale familiei Ramona si Rares Manescu.

In 2013, Romania Libera dezvaluia afacerile banoase pe care sotii Manescu, membri ai principalului partid de opozitie, le facusera in vremea Guvernului Adrian Nastase cu un lider al PSD, partid aflat la putere.

De asemenea, jurnalistii de la RISE Project au publicat in ultimii trei ani ample investigatii foarte bine documentate despre afacerile Ramonei Manescu. "Ascunsa in spatele surorii mamei sale, Ramona Manescu a pradat, ani la rand, bunurile si banii statului roman", dezvaluie RISE Project.

Ramona Manescu, un personaj controversat cu avere si interese ascunse - Va merge Iohannis pe mana lui Dancila in politica externa?RISE Project: Europarlamentarul Ramona Manescu, tunuri imobiliare in tandem cu mafia retrocedarilor

Ministrul de Interne joaca in filme cu mafia italiana

In ce-l priveste pe Nicolae Mo ...citeste mai departe despre "Noii ministri ai lui Dancila au depus juramantul. Iohannis nu a avut nimic sa le spuna" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ramona Manescu ministru Externe, #Nicolae Moga ministru Interne, #Mihai Fifor vicepremier , #Stiri Guvern