Nihil sine Dragnea

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 21:25
603 citiri

Sfarsitul vietii regelui Mihai se vede umbrit de un spectacol nedemn, avand ca protagonisti Casa Regala, ce se autodiscrediteaza, si pe printul Nicolae, care a fost impiedicat cu forta sa-si viziteze bunicul muribund.

In Romania dragniota legile naturii nu se pot schimba la fel de lesne ca ale justitiei. PSD n-a inventat inca o Romanie a tineretii fara batranete, desi isi celebreaza cu aplomb "succesul", presupus, de viitor, cand ar urma sa se adauge salariilor cate o punguta cu doi bani.

In rest, iata, in tara, se vestejesc si mor, vai, pana si cei mai longevivi sefi de stat. Pana si ultimul din epoca celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Respectatul Mihai I nu va urca probabil la cer, precum Ilie, in Carul Divin. Ca pe biblicul rege David, il paste confruntarea cu spada ingerului mortii, dupa o senectute infrigurata si indelungata, plina de suferinte, de umilinta neputintei si de injosirea unei interminabile dihonii invrajbindu-i pentru putere si un pumn de arginti familia si urmasii.

Or, acest rege ar fi meritat cu siguranta o soarta mai buna. Si un destin mai bland, sub alte auspicii decat ale zazaniei si arghirofiliei.

In fond, a acumulat merite imense. Ca suveran detronat in 1947 de comunistii carora li se opusese dupa ce i se impotrivise, salutar, fascismului antonescian, a ameliorat mult, in timpuri extrem de grele, sansele si imaginea Romaniei.

Macularea si izolarea regelui

Incovoiat de ani si boli, precum si de consecintele unei mezaliante intr-o familie prea putin demna, prin comportament si aliantele ei jenante cu mai marii zilei, succesori ai comunistilor, ce l-au fortat candva pe rege sa abdice, Mihai I s-a vazut plasat intr-o recluziune severa, in ultimii ani.

Insasi Majestatea Sa acceptase anterior declinul irepresibil al prestigiului coroanei. Caci se maculase, in 2003, dand mana cu un premier-infractor, ex-comunist, spre a-i inmana premiul "Omul anului".

Iar in 2012 starnea profunda tristete in cercurile regaliste si in randul promotorilor democratiei si statului de drept. Caci se asezase sa petreaca la aceeasi masa cu liderul postcomunist Ion Iliescu, cu succesorul acestuia, Emil Constantinescu, si cu oligarhul-infractor si turnator la securitate, Dan Voiculescu.

In virtutea exceptionalului sau rol istoric si a faptului ca multi neaveniti din categoria legionarilor, securistilor si adeptilor maresalului l-au atacat constant, decenii la rand, pentru vinovatii imaginare, i s-au iertat de-a lungul anilor multe.

...citeste mai departe despre "Nihil sine Dragnea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scandal Casa regala regele Mihai , #Stiri Guvern