Nicusor must go on

Marti, 13 Iunie 2017, ora 07:28
999 citiri
Nicusor must go on

Anul acesta se implinesc 500 de ani de la Reforma initiata de germanul Martin Luther. In fata conciliului de la Worms, Martin Luther spunea vorbe ce au devenit memorabile: "asa gandesc eu si nu pot altfel".

Contemporanii l-au descris ca pe un singuratic, un introvert, un certat cu lumea si un autocrat. Probabil asa a si fost, fapt care nu ii ia insa din importanta actiunilor sale neobisnuite si care au schimbat lumea.

Pastrand proportiile, caracteristicile unui Luther convins de dreptatea si etica actiunilor sale se vad si la un om care deja a facut lucruri importante pentru Romania. Ele sunt subliniate atat de cei care il contesta, cat si de cei care il urmeaza indeaproape.

Nicusor Dan, pentru ca despre el este vorba, nu a aparut ieri in politica romaneasca. El a facut politica statului de drept in tribunale ani buni de zile. Cu rigoarea matematicianului si cu rabdarea omului inarmat cu dreptate, Nicusor a salvat Romania parc cu parc de 20 de ani incoace. Intre el si alte figuri politice recente este daca vreti aceeasi diferenta ca intre Paul Goma si deputatul cu mitraliera - primul, disident constant timp de decenii, al doilea, un parvenit cocotat pe valul Revolutiei.

Devenit liderul unei miscari nationale si presedintele ei ales, domnului Dan incep sa i se reproseze lucruri. Inzestrat cu un prenume diminutivat, cu o statura modesta si cu o voce blanda, Nicusor devine pe zi ce trece caricaturizat ca fiind "mic" pentru o tara careia ii place "marele".

"Ce te-a adus pana aici, nu te aduce mai departe" - a fost analiza succinta a unuia din colegii partidului pe care l-a infiintat. Nicusor a fost bun in trecut, insa daca nu vine in curand cu skill-uri noi, ii multumim frumos si il trimitem acasa.

Cateva din critici sunt justificate.

Nicusor e exasperant de pasionat de proiectele legate de Bucuresti. Aflat in vizita la Bruxelles dupa un zbor la 5 dimineata, el se asaza la masa si incepe imediat sa scrie la o fundamentare (oare a cata?) a unei actiuni in justitie impotriva unuia care ridica blocuri pe terenul ce trebuia sa fie al unui parc. Da, Nicusor scrie el insusi chestii din astea. De la inaltimea functiei de lider al Opozitiei, insa, partidul lui ii cere tot timpul - iar procesele le pot continua de acum altii.

Nicusor, spune-se, nu este charismatic. Mereu matematicianul, pare ca vorbeste cu tine citind de pe o imensa tabla pe care sunt intinse structurat si in ordine idei.

Problema lor este ca, desi corecte, ele au acelasi suc ...citeste mai departe despre "Nicusor must go on" pe Ziare.com

#Nicusor Dan demisie USR, #Nicusor Dan coalitie familie , #Stiri Guvern