Nicusor Dan nu se mai intoarce in USR

Luni, 14 August 2017, ora 12:08
963 citiri
Nicusor Dan nu se mai intoarce in USR
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Nicusor Dan a anuntat ca nu va mai reveni in USR dupa ce referendumul intern a aratat ca partidul se va pozitiona impotriva initiativei Coalitiei pentru Familie de modificare a Constitutiei, anuntand ca va ramane parlamentar independent, afiliat grupului USR.

Dupa anuntarea oficiala a rezultatului referendumului intern, opus convingerilor exprimate de Nicusor Dan, fostul presedinte al USR a declarat ca isi mentine cuvantul dat anterior.

"Sunt un om de cuvant, cand am spus ca nu ma voi intoarce intr-un partid care are o pozitie pe aceasta tema, nu o voi face (...) Nu ma intorc intr-un partid care in mod oficial pe aceasta chestiune se pozitioneaza intr-o directie sau alta, altfel decat am spus in campanie", a declarat, luni dimineata, Nicusor Dan.

Intrebat de jurnalisti ce va face in continuare, unde va gasi sprijin politic pentru activitatea sa parlamentara, Nicusor Dan a raspuns: "Raman in Parlamentul Romaniei si voi colabora cu oricine are nevoie".

"Ca parlamentar, probabil voi ramane independent afiliat grupului USR", a adaugat el.

Cat priveste proiectele legislative, Nicusor Dan a spus ca va vota alaturi de fostii colegi din USR "atunci cand convingerile mele vor fi identice cu cele ale grupului".

In plus, el nu a exclus posibilitatea de a vota initiativele altor grupuri parlamentare, daca ele vor fi in acord cu propriile lui pozitii. "Pe proiecte specifice am facut asta si pana acum", a reamintit Nicusor Dan.

Urmeaza ca BPN al USR sa ia in discutie rezultatele referendumului intern si sa decida cum vor fi ele aplicate.

Presedintele interimar al USR face un apel la Nicusor Dan sa revina in partid

Pe de alta parte, presedintele interimar al USR, Elek Levente, a facut, luni, un apel catre Nicusor Dan sa revina in formatiunea politica, afirmand ca, in opinia sa, el este "cea mai importanta persoana din partid" si ca nu vrea sa se gandeasca la varianta in care mai multi membri ai USR ar putea sa plece, urmandu-l pe fostul lider.

"Acest referendum a fost un exercitiu democratic. (...) Dupa parerea noastra, din acest exercitiu democratic Uniunea Salvati Romania iese mai intarita, mai puternica. Trebuie sa fim constienti cu totii ca nu exista, in urma acestui exercitiu, invinsi si invingatori.

A fost doar un exercitiu democratic, dupa care trebuie sa ne asezam toti la aceeasi masa si sa continuam ce am inceput anul trecut. Dupa aceasta conferinta, Biroul National al partidului se va reuni intr-o sedinta extraordinara pentru a ...citeste mai departe despre "Nicusor Dan nu se mai intoarce in USR" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nicusor Dan referendum coalitie USR , #Stiri Guvern