Nicusor Dan, in corzi: Inca un deputat USR acuza un deficit de democratie si lipsa de dialog in partid

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 11:46
1829 citiri
Nicusor Dan, in corzi: Inca un deputat USR acuza un deficit de democratie si lipsa de dialog in partid
Foto: Facebook/Adrian Claudiu Prisnel

Cresc tensiunile din interiorul USR inainte de congresul din mai si apar noi acuzatii la adresa presedintelui Nicusor Dan.

De data aceasta, deputatul Adrian Claudiu Prisnel sustine ca liderul UDR nu isi doreste o dezbatere reala si vorbeste despre un "deficit de democratie".

Prisnel se alatura astfel altor voci din partid care au criticat recent modalitatea de luare a deciziilor in USR: Cristian Ghinea, Tudor Benga si Catalin Drula.

"Dezbaterea interna nu exista de facto, asa cum spune si Tudor (benga - n.red.), ci este fabricarea consimtamȃntului la scara universului USR, pe modelul de propaganda descris de Chomsky.

Calendarul de care vorbeste Nicusor este real si arata schematic asa:

1. Foarte multi oameni pun intr-o galeata amendamente la statut.

2. Un om (anume) alege (unilateral) unele amendamente din galeata si le introduce in statut.

3. Pe statutul rezultat se va discuta cȃteva ore, intr-o sedinta de lucru a unui for nestatutar.

Nu avem un dialog, ci o multime de monologuri surde care, din intȃmplare, au o tema comuna.

Nu e o dezbatere", scrie marti pe Facebook Adrian Claudiu Prisnel.

Deputatul continua pe acelasi ton radical:

"Pe cȃt este de real calendarul, pe atȃt este de perfid mecanismul; perfid pentru ca iti lasa impresia ca participi la crearea statutului aducȃnd amendamente, totusi, pentru ca puterea editoriala este concentrata la conducere, rezultatul este prestabilit. Exact ca la amendamentele de la bugetul de stat unde USR a formulat 125 de amenamente dar PSD a acceptat doua, cam asa am participat si noi la decizie.

Am vazut deja forma statutului asa cum a iesit din acest proces si se regasesc pe acolo si vreo doua amendamente formulate in spiritul USR Optimist, dar de iesit a iesit asa cum trebuie".

"Cȃnd te lupti cu manipularea, nu cu puterea, trebuie sa vorbesti si cu ceilalti. Prezumtia este ca puterea stie adevarul si de aia face ceea ce face", mai scrie deputatul nemultumit.

Prisnel are si cateva idei pentru viitorul imediat.

"Vom aduce in discutie zilele viitoare un statut in spiritul USR Optimist, il vom prezenta colegilor de partid si vom insista ca la Congres electorii sa voteze statutul pe care il doresc. Cautam un echilibru functional intre puterea Congresului, a Comitetului Executiv, a Biroului National, a presedintelui si vicepresedintilor.

La o prima citire, interpretez ca propunerea existenta acorda de facto puteri foarte mari presedintelui prin subordonarea directa a Secr ...citeste mai departe despre "Nicusor Dan, in corzi: Inca un deputat USR acuza un deficit de democratie si lipsa de dialog in partid" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Prisnel tensiuni USR Nicusor Dan , #Stiri Guvern