Nicusor Dan explica ce s-a opus intrarii lui Ciolos in USR UPDATE

Duminica, 19 Martie 2017, ora 17:50
888 citiri

Presedintele USR, Nicusor Dan, a avut duminica o prima reactie, in contextul discutiilor aprinse despre negocierile cu Dacian Ciolos.

Fostul sef de cabinet al lui Ciolos, Alin Mituta, a spus joi ca intrarea fostului premier in USR nu mai e de actualitate: "Presedintele USR a spus foarte clar ca Dacian Ciolos nu este binevenit in partid".

Astfel, Nicusor Dan a tinut sa faca unele precizari, subliniind ca, in cadrul USR, inca se doreste intrarea lui Dacian Ciolos in partid.

"Pe tema intrarii lui Dacian Ciolos in USR s-au spus multe neadevaruri si 'jumatati de adevar'. S-au relatat trunchiat lucrurile care s-au intamplat si s-au denaturat mult cuvintele pe care le-am spus. De aceea, va sunt dator cu pozitia mea fata de acest subiect:

1. Nu a existat o decizie de respingere a intrarii lui Dacian Ciolos in USR. De altfel, nimeni nu poate decide sa respinga intrarea in USR a oricarei persoane care respecta criteriile de admitere in USR.

2. I-a fost transmisa lui Dacian Ciolos o invitatie pentru o discutie privind intrarea in USR (sau colaborarea cu USR) pentru el si pentru echipa lui. O echipa din USR a fost mandatata pentru acest dialog. Ca urmare, in acest moment decizia de a participa la aceasta discutie este la Dacian Ciolos.

3. Opinia majoritara in partid este ca intrarea lui Dacian Ciolos in USR, in acest moment, este benefica pentru USR. Eu am sustinut opinia contrara, dar USR este un partid democratic si voi actiona in acord cu vointa majoritatii", a notat pe Facebook Nicusor Dan.

Acesta a mentionat, insa, ca partidul sau nu va primi parlamentari sau primari de la alte partide, si nici nu va fuziona si nu va face aliante cu alte partide de dreapta.

"Opinia majoritara in USR este ca partidul nostru trebuie sa continue in linia 'morala' in care a inceput: fara primirea de primari sau parlamentari de la alte partide. Fara fuziuni sau aliante cu partidele vechi si fara dizolvarea in 'marele partid al dreptei'", mai scrie presedintele USR.

Opinii pro si contra intrarii lui Ciolos in USR

Referitor la primirea lui Ciolos in USR, Nicusor Dan a mai spus ca dezbaterea in partid a fost "una pe argumente si nu pretext pentru o lupta de putere in interior". Deputatul USR a prezentat opiniile pro si cele contra acestei decizii politice.

Iata care sunt cele in favoarea lui Ciolos, opinia majoritara:

"a. In clipa de fata Ciolos este o persoana cu o credibilitate perceputa mai mare decat credibilitatea perceputa a USR; deci speranta ca ...citeste mai departe despre "Nicusor Dan explica ce s-a opus intrarii lui Ciolos in USR UPDATE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nicusor Dan intrare Ciolos USR, #Dacian Ciolos intrare USR , #Stiri Guvern