Motiunea istorica va fi citita duminica in Parlament. Probleme si calcule de ultim moment ale celor doua tabere

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 23:18
892 citiri

Motiunea de cenzura la adresa Guvernului Grindeanu va fi citita duminica in plenul Parlamentului, la ora 16.30. Anuntul a venit vineri, la miezul noptii, de la sediul PSD. In ambele tabere exista discutii si negocieri, iar UDMR pare sa fie din nou solutia.

La un calcul simplu, Puterea are in acest moment o majoritate care depaseste cu 14 alesi numarul necesar de voturi, 233 pentru ca motiunea sa treaca. Cu toate acestea, liderii coalitiei de guvernare au nevoie de sustinere si in alta formatiune, mai ales ca din tabara cealalta sunt anuntate negocieri intese tocmai cu alesii PSD.

UDMR, care ar putea sa reprezinte din nou cheia intr-o criza politica, a refuzat sa ofere solutia si tine in sah ambele parti. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat sambata la Cluj ca maghiarii nu vor merge duminica la citirea motiunii in Parlament, insa vor continua negocierile si cu tabara Grindeanu, si cu tabara Dragnea, urmand sa ia o decizie in ziua votului.

Opozitia vrea sa lase PSD sa-si rezolve singur circul

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca formatiunea sa nu va negocia cu PSD. O atitudine similara au cei din USR, care au anuntat ca alesii formatiunii nu vor participa la votul pentru motiunea de cenzura.

"Noi consideram ca este un circ care s-a produs intre doua gasti, mai precis intre Dragnea si Grindeanu. Nu vrem sa intervenim in acest circ", a declarat presedintele interimar al USR, Elek Levente.

Abia ales presedinte al liberalilor, Ludovic Orban a transmis ca PNL nu va participa duminica la sedinta de plen comuna convocata de PSD-ALDE pentru citirea motiunii de cenzura. Cat priveste votul, PNL urmeaza sa ia o decizie daca va lipsi de la sedinta sau alesii liberali vor sta in scaune fara sa voteze.

De altfel este asteptat un absenteism mare, duminica, la citirea motiunii, in conditiile in care, pe langa liberali, nici reprezentantii PMP, USR si UDMR nu vor fi prezenti.

PSD strange randurile in fata "loviturii de stat"

Legat de sansele motiunii sa treaca, solutia ramane in mainile UDMR si in securizarea votului in PSD. Tocmai pentru a da un mesaj de unitate, PSD a anuntat, cu o zi inainte de citirea motiunii ca toate organizatiile PSD din tara au votat o declaratie comuna prin care se desolidarizeaza de "lovitura de stat" de la Palatul Victoria, cu exceptia a doua filiale, din Timis si Caras-Severin, cea din urma pentru ca nu s-a intrunit.

"Sorin Grindeanu si Victor Ponta nu reprezinta partidul in tentativa de preluare prin for ...citeste mai departe despre "Motiunea istorica va fi citita duminica in Parlament. Probleme si calcule de ultim moment ale celor doua tabere" pe Ziare.com

#Dragnea Grindeanu motiune cenzura, #PSD motiune cenzura Guvern Grindeanu , #Stiri Guvern