Motiunea impotriva Guvernului Grindeanu e gata. Are doar trei pagini si multe intrebari

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 14:29
924 citiri

Motiunea de cenzura initiata de parlamentarii PSD si ALDE impotriva Guvernului Grindeanu a fost finalizata. Motiunea poarta numele "Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor".

Textul motiunii este foarte redus fata de alte motiuni, are doar trei pagini, si face referire, in primul rand la legitimitatea guvernului ramas acum, in formula Sorin Grindeanu, Victor Ponta, Florin Jianu.

"Aceasta nu este o motiune de cenzura impotriva unui guvern PSD+ALDE", se arata in textul motiunii.

"Este un act de responsabilitate politica pe care trebuie sa-l faca Parlamentul Romaniei pentru a prezerva constitutionalitatea functionarii democratice a statului, respectarea legii si a votului cetatenilor Romaniei", potrivit documentului.

In textul motiunii, este criticat in primul rand prim-ministrul, dar si ministrul Florin Jianu, care incalca "dispozitiile constitutionale" si justifica decizia coalitiei si a parlamentului de a introduce aceasta motiune de cenzura.

"Dovedind dispret fata de regulile democratice ale functionarii institutiilor statului, imaturitate si iresponsabilitate politica, primul-ministru si unul dintre ministri, in loc sa respecte votul de investitura si increderea acordata de Parlament, au inteles ca guvernarea se poate exercita si in nume personal, ca dispozitiile constitutionale si legale sunt facultative si ca pot sfida votul acordat de cetateni si democratia.

Doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuti voluntar sub comanda unui deputat/inalt functionar public, isi impart posturi ministeriale si lanseaza atacuri ridicole in toate directiile, oferind o nedorita si halucinanta caricaturizare a actului de guvernare.

> Ponta-Grindeanu-Jianu nu reuseste altceva decat sa demonstreze ca exista politicieni care si-au pierdut iremediabil busola bunului-simt, onoarea si demnitatea, confirmand, o data in plus, justetea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD-ALDE", se mai arata in textul motiunii.

De asemenea, motiunea contine si un set de intrebari si un raspuns care, in opinia autorilor, justifica depunerea motiunii de cenzura.

- Este "Guvernul" Ponta-Grindeanu-Jianu, Guvernul legitim investit de Parlamentul Romaniei in 4 ianuarie 2017?

- Poate "Guvernul" Ponta-Grindeanu-Jianu sa puna in aplicare programul de guvernare aprobat de parlament la 4 ianuarie 2017?

- Exista sustinere in Parlamentul Romaniei pentru "Guvernul" Ponta-Grindeanu-Jianu?

- Este constitutional "Guv ...citeste mai departe despre "Motiunea impotriva Guvernului Grindeanu e gata. Are doar trei pagini si multe intrebari" pe Ziare.com

#motiune grindeanu Parlament, #citire motiune parlament grindeanu, #motiune grindeanu psd, #motiune Grindeanu, #motiune PSD , #Stiri Guvern