Modificari importante la Codul fiscal: Care sunt cele mai noi masuri aprobate de Guvern

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 08:56
2476 citiri
Modificari importante la Codul fiscal: Care sunt cele mai noi masuri aprobate de Guvern

Cu aprobarea Fondului Monetar International, pe fondul accentuarii presiunilor bugetare, Guvernul a aprobat, concomitent cu noul buget, o serie de modificari fulger, insa importante, ale Codului fiscal.

Anuntate de pe o zi pe alta, desi Codul fiscal precizeaza ca "prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia", asa cum aminteste Consiliul fiscal, noutatile vizeaza in general noi taxe, majorarea altora, dar si unele masuri de combatere a evaziunii fiscale.

Modificarile au fost introduse prin OUG 8/2013 privind modificarea Codului fiscal, publicata in Monitorul Oficial pe 23 ianuarie 2013.

Taxe si suprataxe

Guvernul va taxa cu 60% veniturile suplimentare obtinute de companiile de gaze ca urmare a dereglementarii preturilor din sector, proces ce duce automat la cresterea preturilor pentru consumatori, banii obtinuti astfel urmand sa fie folositi pentru subventionarea familiilor afectate de scumpiri, dar si pentru investitii si finantarea deficitului.

"Statul nu va mai subventiona pe toata lumea prin pret, ci va subventiona individual gospodariile cu venituri reduse", a explicat ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea.

Citeste mai multe despre Modificari importante la Codul fiscal: Care sunt cele mai noi masuri aprobate de Guvern pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificari cod fiscal, #taxe noi, #schimbari fiscale, #impozite , #Stiri Guvern