Teodorovici ii raspunde, in sfarsit, lui Citu in problema bancii cu sediul la Moscova: Binele nu face zgomot si zgomotul nu face bine

Marti, 02 Aprilie 2019, ora 12:31
1177 citiri
Teodorovici ii raspunde, in sfarsit, lui Citu in problema bancii cu sediul la Moscova: Binele nu face zgomot si zgomotul nu face bine
Foto: Arhiva Ziare.com

Eugen Orlando Teodorovici ii raspunde in sfarsit senatorului PNL Florin Citu, care in ultimele doua saptamani a afirmat ca ministrul Finantelor are legaturi financiare cu Rusia.

In plus, liberalul a sustinut ca Teodorovici nu plateste nicio taxa si niciun impozit in Romania, ca urmare a privilegiilor si imunitatilor obtinute ca membru in consiliul guvernatorilor Bancii Internationale de Investitii (BII), care are sediul la Moscova.

"Este un proverb romanesc care spune ca binele nu face zgomot si zgomotul nu face bine.

Acum nu am sa va vorbesc despre ceea ce am facut sau fac bine pentru aceasta tara si pentru romani, ci ma voi referi strict la zgomote .... la zgomotele care, iata, pot face mult mai mult rau, atat in plan national, cat si european sau international si care pot cauza prejudicii ireparabile imaginii externe a Romaniei.

In calitate de persoana care detine o functie de demnitate publica, din respect pentru toti cei care asteapta explicatii cu privire la acuzatiile nejustificate lansate in spatiul public, prezint cateva informatii tehnice pe care le consider relevante pentru o informare corecta", a scris Teodorovici pe pagina sa de Facebook, inainte sa enumere cateva date despre BII.

Ministrul noteaza ca Romania a ratificat aderarea la Banca Internationala de Investitii in data de 28 ianuarie 1971 si este in prezent actionar al acestei banci, alaturi de Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Cuba, Vietnam, Mongolia si Rusia.

"In conformitate cu statutul sau, Banca Internationala de Investitii NU RECOMPENSEAZA IN NICIUN FEL ACTIVITATEA GUVERNATORILOR statelor membre legata de atributiile lor in Consiliul Guvernatorilor.

Privilegiile si imunitatile guvernatorilor BII, in conformitate cu dispozitiile art. 14.3 din statutul bancii, se LIMITEAZA STRICT la indeplinirea atributiilor oficiale ale acestora in calitate de guvernatori.

Prin urmare, acestea au efect DOAR in legatura cu participarea la reuniunile Consiliului Guvernatorilor, fara a influenta in vreun fel obligatiile si indatoririle rezultate din relatiile juridice dintre autoritatile statului membru ai carui cetateni sunt reprezentantul in Consiliul Guvernatorilor, sau supleantul sau.

Astfel, ministrul Finantelor Publice NU beneficiaza de privilegii, imunitati sau scutiri de taxe si impozite pe teritoriul Romaniei sau intr-un alt stat membru al acestei banci", subliniaza Teodorovici.

El mai precizeaza ca "Ministrul Finantelor Publice are calitatea de guvernator in ca ...citeste mai departe despre "Teodorovici ii raspunde, in sfarsit, lui Citu in problema bancii cu sediul la Moscova: Binele nu face zgomot si zgomotul nu face bine" pe Ziare.com

#Eugen Teodorovici Florin Citu, #Teodorovici legaturi Rusia, #scandal Citu Teodorovici , #Stiri Guvern