Ministrul propus la Finante: Leul isi va reveni pana la finalul anului

Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 16:08
931 citiri
Ministrul propus la Finante: Leul isi va reveni pana la finalul anului
Foto: Arhiva Facebook/ Eugen Teodorovici

Moneda nationala isi va reveni pana la finalul anului, ajungand aproape de nivelul pe care este construit bugetul pe acest an, respectiv de 4,55 lei/euro, reiese din declaratiile ministrului propus al Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici.

"Momentan (leul este la un nivel mai mic decat cel din constructia bugetului pe 2018 - n.red.), lucrurile se vor schimba in bine si pana la final de an o sa... Am spus ca isi revine fata de cel de astazi. Eu sper ca pe final de an sa fie exact pe nivelul la care e construit bugetul pe 2018", a spus Teodorovici.

El a precizat ca indicatorii pe care este construit bugetul sunt realisti.

"Am avut o discutie cu colegii din Banca Nationala si per total vor fi cei pe baza carora s-a facut bugetul", a spus ministrul propus al Finantelor.

Bugetul de stat pentru 2018 este construit pe o crestere economica de 5,5%, un curs mediu de 4,55 de lei pe euro si un castig mediu salarial lunar de 2.614 lei. Deficitul bugetar cash este estimat la 2,97% din PIB, in timp ce deficitul ESA este 2,96% din PIB.

Veniturile bugetare proiectate pentru 2018 sunt estimate la 287,5 miliarde lei, respectiv 31,7% din PIB, iar cheltuielile la 314,5 miliarde lei, ceea ce reprezinta 34,6% din PIB.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor doua comisii au avizat noul mandat cu 19 voturi pentru, 12 impotriva si nicio abtinere.

Ministrul propus pentru Finante: Declaratiile 600 si 200 ar putea fi unificate

Ministrul propus al Economiei, despre prioritatile sale: Nu vreau sa intram in detalii. Imi cer scuze ca sunt emotionatSova: Minutul unui ministru al Transporturilor, prea scump pentru a petrece ore in sir calatorindValentin Popa, propus ministru al Educatiei: Pamblica e un regionalism. Dezacordurile sunt de la emotii, copiii sa vorbeasca bine romana (VIDEO)Ministrul propus al Turismului: Trebuie sa facem concurenta statiunilor consacrate de schi din strainatateCarmen Dan se lauda cu gasirea lui Ghita, dar se spala pe maini de nereusita aducerii in tara: Sa ne adresam si Ministerului JustitieiFifor promite ca Fortele Navale vor fi inzestrate cu un submarin produs intr-un santier romanesc ...citeste mai departe despre "Ministrul propus la Finante: Leul isi va reveni pana la finalul anului" pe Ziare.com

#ministrul Finantelor Eugen Teodorovici, #aviz Teodorovici Ministerul Finantelor , #Stiri Guvern

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"