Ministrul Pop ii da replica presedintelui Iohannis: Totul decurge conform programului de guvernare

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 14:08
632 citiri
Ministrul Pop ii da replica presedintelui Iohannis: Totul decurge conform programului de guvernare
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, luni, dupa ce presedintele a afirmat ca inceputul anului scolar ia autoritatile prin surprindere, ca acest lucru nu este adevarat, mentionand ca "totul decurge conform programului de guvernare".

"In aceasta zi deosebita, ce rost mai are sa dau curs speculatiilor? Azi am inaugurat o gradinita, o sala de sport, ceea ce inseamna ca autoritatile nu au fost luate prin surprindere.

Legea manualului este aproape gata, dupa cum stiti. Totul decurge conform programului de guvernare. Legea Educatiei va fi gata in septembrie 2018, asa cum ne-am angajat, stiti ca au fost multe modificari facute de-a lungul anilor", a spus Liviu Pop.

Referitor la protestele anuntate de sindicalistii din Educatie, ministrul Pop a subliniat ca va avea o discutie cu acestia si ca va gasi solutii pentru problemele profesorilor.

"Voi avea o intalnire si cu sindicatele cat de curand pentru a discuta si a gasi solutii", a adaugat sursa citata.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, prezent la deschiderea anului scolar la Colegiul National "Gheorghe Sincai", ca, de fiecare data, inceputul anului scolar ia autoritatile prin surprindere, seful statului criticand compendiul pentru clasa a V-a, dar si modificarile repetate ale legii.

"Din nefericire, conditiile de studiu nu sunt peste tot asa de bune ca in colegiul vostru ("Gheorghe Sincai" - n.red.). Exista, din pacate, multi elevi din Romania fara manuale sau care invata in cladiri care nu respecta standarde minime.

Se pare ca de fiecare data inceperea noului an scolar pe unii ii ia prin surprindere. Fiecare Guvern ridica din umeri aratand cu degetul Guvernul de dinainte. Asa lucrurile nu se imbunatatesc. In Romania anului 2017 solutia salvatoare a ajuns sa fie reintroducerea si reintoarcerea la metode demult apuse ca, de exemplu, manualul unic sau recentralizarea la Bucuresti a tuturor lucrurilor care au intampinat dificultati la nivel local. Aceasta abordare nu este cea buna", a spus Klaus Iohannis.

Seful statului a vorbit si despre cadrul legislativ al Educatiei, precizand ca este "confuz" si "greoi".

"Parintii si elevii sunt supusi unor schimbari majore in invatamant odata la cativa ani sau, mai nou, mai des, ceea ce le limiteaza semnificativ posibilitatea de a isi planifica traseul educational.

Chiar in aceasta vara am trimis Parlamentului spre reexaminare trei initiative legislative care modificau cadrul actual, care deja este confuz si greoi. Legea Educatiei ...citeste mai departe despre "Ministrul Pop ii da replica presedintelui Iohannis: Totul decurge conform programului de guvernare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pop replica Iohannis scoala , #Stiri Guvern