Ministrul Pana neaga ca inchide aplicatia Inspectorul Padurii. Opreste doar site-ul, pentru moment

Joi, 20 Iulie 2017, ora 14:22
803 citiri
Ministrul Pana neaga ca inchide aplicatia Inspectorul Padurii. Opreste doar site-ul, pentru moment
Foto: Facebook/Doina Pana

Dupa ce a fost acuzata ca inchide Inspectorul Padurii, sistemul informatic prin care cetatenii verifica legalitatea transportului de lemn din Romania si care a redus aproape cu jumatate taierile ilegale de paduri, ministrul Mediului, Doina Pana, vine cu explicatii.

Ministrul sustine ca, pentru moment, se va opri site-ul www.inspectorulpadurii.ro din cauza unor nereguli, dar ca acest lucru nu va afecta aplicatia Inspectorul Padurii.

"In primul rand, subiectul in cauza nu are nicio legatura cu aplicatia Inspectorul Padurii, o aplicatie pentru telefonul mobil care le indica utilizatorilor daca un transport de lemn are sau nu aviz de insotire.

Aplicatia a fost lansata anul trecut, functioneaza foarte bine si este foarte utila in a degreva serviciul 112 de apeluri pentru transporturi legale. Ea nu are nevoie de mentenanta proprie, pentru ca reprezinta doar o interfata a aplicatiei Radarul Padurilor care are serverele protejate la STS, institutie care asigura si mentenanta", se arata intr-o scrisoare deschisa transmisa catre reprezentanti ai Greenpeace Romania si Agent Green.

"M-am referit, intr-adevar, la portalul www.inspectorulpadurii.ro, a carei dezvoltare am gasit-o nefinalizata si blocata, dezvoltare pe care dorim s-o reluam si s-o urgentam, imediat ce vor fi clarificate aspectele juridice sesizate in plangerea inaintata PICCJ", a adaugat ministrul.

In scrisoarea respectiva, Doina Pana sustine ca la preluarea mandatului a dorit sa afle ce demersuri s-au facut pe partea referitoare la taierile ilegale de lemn si ca a descoperit nereguli.

"1.In august 2016, MMAP a facut uz de date false pentru atribuirea directa catre o societate comerciala, in mod ilegal, a unui contract de dezvoltare a sistemului SUMAL in valoare de cca. 500.000 de euro, avand ca termen de executie luna decembrie 2016.

2. Societatea comerciala cu care s-a incheiat contractul nu a putut duce la indeplinire prevederile contractuale in termenul stabilit din cauza multiplelor solicitari de servicii facute de MMAP, suplimentare celor din caietul de sarcini si a cerut in scris prelungirea contractului prin act aditional. Ministrul tehnocrat al Mediului, Apelor si Padurilor a refuzat acest lucru si contractul a expirat, fara ca dezvoltarea sa fie finalizata si receptionata. Continuarea dezvoltarii pana la obtinerea produsului final, dupa ce contractul a expirat, ar fi reprezentat, conform legislatiei din Romania, o ilegalitate.

3.In cadrul dezvoltarii s-a realizat partial ...citeste mai departe despre "Ministrul Pana neaga ca inchide aplicatia Inspectorul Padurii. Opreste doar site-ul, pentru moment" pe Ziare.com

#Pana Inspectorul Padurii, #aplicatie Inspectorul Padurii, #site Inspectorul Padurii , #Stiri Guvern