Ministrul Muncii da asigurari ca Legea salarizarii intra in vigoare de la 1 iulie, desi proiectul nu e inca definitivat

Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 12:53
2751 citiri
Ministrul Muncii da asigurari ca Legea salarizarii intra in vigoare de la 1 iulie, desi proiectul nu e inca definitivat
Foto: Facebook / Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a dat asigurari, miercuri, ca Legea salarizarii unitare va intra in vigoare de la 1 iulie, chiar daca in acest moment proiectul nu este definitivat si nici inregistrat oficial in forul legislativ.

Prezenta la Parlament, Lia Olguta Vasilescu le-a spus jurnalistilor ca in acest moment se discuta despre amendamentele propuse la proiectul de lege prezentat public de PSD si postat pe site-ul partidului.

"In principiu nu sunt amendamente care sa modifice esenta legii. Urmeaza sa le studiez, am chemat specialistii, mai am lideri de sindicat care vor sa discute cu mine, pe unii i-am gasit si in fata ministerului protestand (...) Legea e in linie dreapta", a declarat ministrul Muncii.

Intrebata care este orizontul de timp in care legea va trece de Parlament, tinand cont ca liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Marcel Ciolacu, nu a putut sa il precizeze, Lia Olguta Vasilescu a raspuns: "Orizontul de timp este in programul de guvernare: ca de la 1 iulie sa se aplice obligatoriu. Atunci intra administratia publica locala".

Mai mult, ministrul, care este si deputat PSD, a subliniat ca proiectul va trece prin Parlament "cat mai repede".

"Nu am niciun stres ca nu va trece destul de repede. Am luat amendamentele ca sa vedem ce mai putem modifica noi atunci cand o depunem", a mai precizat Lia Olguta Vasilescu.

Intrebata daca PSD a luat in considerare si posibilitatea ca legea sa fie atacata la CCR dupa adoptare sau retrimisa de presedinte la Parlament pentru reexaminare, ministrul Muncii a raspuns afirmativ.

"Da, am luat in calcul luna iunie, ca sa fie pentru atacul la CCR sau intoarcerea inapoi a legii. Mai avem o luna in care putem sa intram in dezbatere", a adaugat Vasilescu, explicand ca daca proiectul "e corectat cu toate amendamentele", atunci dezbaterea in Parlament va fi foarte rapida.

Lia Olguta Vasilescu a mai afirmat ca s-au primit amendamente de la sindicate, oameni simpli, parlamentari, dar nu a "vazut nimic de la Opozitie".

In acest moment, Legea salarizatii unitare apare doar pe site-ul PSD.

Conform procedurilor parlamentare, pentru ca Opozitia sa poata depune amendamentele la care are dreptul proiectul trebuie sa fie inregistrat oficial la Parlament si sa intre in dezbaterea senatorilor si deputatilor.

Liviu Dragnea, liderul PSD, a anuntat inainte de Paste ca noua Lege a salarizarii unitare va fi amanata pana dupa sarbatori, ca sa "isi mai dea lumea cu parerea", iar, luni, Marce ...citeste mai departe despre "Ministrul Muncii da asigurari ca Legea salarizarii intra in vigoare de la 1 iulie, desi proiectul nu e inca definitivat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Vasilescu legea salarizarii unitare , #Stiri Guvern