Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Finantelor: "Ne propunem ca la sfarsitul lunii sa definitivam bugetul de stat"

Ministrul Finantelor: "Ne propunem ca la sfarsitul lunii sa definitivam bugetul de stat"
Ministerul Finantelor se afla in procedura de consultare cu toate ministerele, iar tinta este ca la sfarsitul lunii sa fie definitivat bugetul de stat, a declarat joi, 14 ianuarie, ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, intr-o conferinta de specialitate.

"Suntem in aceasta procedura de consultare cu toate ministerele, de analiza, si ne propunem ca la sfarsitul lunii sa definitivam bugetul de stat. Evident ca o prima tinta o reprezinta investitiile. In privinta investitiilor, aceasta prioritate am avut-o si in cursul anului trecut. Vorbim de investitii in infrastructura, dar si in capital uman, vorbim de sanatate, de educatie si vom pune un accent deosebit in privinta fondurilor europene. Dupa cum stiti, Ministerul Finantelor are un rol important in privinta certificarii si a monitorizarii fondurilor europene. Imi propun sa consolidam acest mecanism, sa depasim un pic momentul sau situatia de certificare si sa ajungem sa facem asistenta si monitorizare", a afirmat Nazare, la conferinta "Bugetul de stat si bugetele economiei reale: Fiscalitatea 2021".

Potrivit acestuia, exista un mecanism de monitorizare a executiei marilor proiecte.

"Vorbesc de proiecte de peste 100 de milioane de lei, dar acest mecanism trebuie consolidat, intalnirile trebuie sa fie regulate si trebuie sa avem grija, cel putin pentru acest acest pachet de proiecte foarte important pentru Romania, ca executia sa decurga in cel mai bun mod posibil. Sunt intr-un dialog permanent cu Ministerul Fondurilor Europene si cu ministrul Fondurilor Europene, cu care am avut o discutie saptamana aceasta pe aceste subiecte, si ne propunem sa avem o colaborare foarte stransa pentru atingerea acestui obiectiv comun: cresterea absorbtiei pe programele existente si pregatirea evident a PNRR-ului", a sustinut ministrul.

In alta ordine de idei, Alexandru Nazare a mentionat ca o alta chestiune importanta pe care o pregateste este monitorizarea companiilor de stat, reforma lor.

"In acest sens, vom prezenta in urmatoarea sedinta de Guvern un memorandum cu un template in care sa avem clare, cerem practic tinte tuturor companiilor de stat de reducere a pierderilor, de reducere a arieratelor, de eficientizare a cheltuielilor, de reducere a pierderilor si cream un mecanism permanent de monitorizare a acestor companii de stat pentru a avea in cel mai scurt timp rezultate si reforma in acest domeniu. Evident, toate aceste masuri privesc sau au ca obiectiv cresterea increderii romanilor. Cresterea incred ...citeste mai departe despre "Ministrul Finantelor: "Ne propunem ca la sfarsitul lunii sa definitivam bugetul de stat"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 389 ori