Ministrul Economiei anunță eliminarea a încă două „sinecuri” plătite cu câte 2.000 de euro lunar

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 09:45
967 citiri
Ministrul Economiei anunță eliminarea a încă două „sinecuri” plătite cu câte 2.000 de euro lunar
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui FOTO Facebook/Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunţă, miercuri, închiderea altor două ”sinecuri”, respectiv eliberarea din funcţie a administratorilor speciali pentru privatizare de la Tohan şi Carfil. Cele două persoane încasează lunar aproximtiv 9.000 de lei salariul, deşi ambele companii înregistrează pierderi.

”Azi mai închidem două sinecuri. Eliberăm din funcţie administratorii „speciali” pentru privatizare de la Tohan şi Carfil (…) Salariile lor erau de 8.962 de lei şi 9.000 de lei pe lună.

De unde bani? Din banii companiilor, care mai departe fac pierderi şi generează datorii la stat. Datorii care sunt şterse periodic. Deci din banii noştri, ai contribuabililor”, a scris NAsui, miercuri, pe Facebook.

Acesta explică şi cât de ”utili” au fost aceşti administratori speciali pentru aceste două companii: ”Tohan SA este pe pierderi. În 2020 a avut pierdere de 3.6 milioane de lei. Şi are datorii la stat de peste 30 de milioane de lei. Carfil SA este şi ea pe pierderi, 11 milioane de lei în 2020 şi are datorii de peste 15 milioane de lei, tot la stat”.

”La un moment dat va trebui să ne oprim cu toate sinecurile şi toate categoriile „speciale”. În Ministerul eEconomiei şi în companiile care au rămas la economie, reforma continuă. Trebuie să punem stop găurilor negre şi companiilor de stat căpuşate”, a mai scris Năsui.

Marţi, acesta a anunţat eliberarea din funcţie a altor trei administratori speciali pentru privatizare. ...citeste mai departe despre "Ministrul Economiei anunță eliminarea a încă două „sinecuri” plătite cu câte 2.000 de euro lunar" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ministerul Economiei, #Claudiu Nasui, #sinecuri , #Stiri Guvern