Ministrul Comunicatiilor: Ieri era doar Grindeanu, azi suntem trei. O sa fim mai multi, cu siguranta

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 20:39
875 citiri
Ministrul Comunicatiilor: Ieri era doar Grindeanu, azi suntem trei. O sa fim mai multi, cu siguranta
Foto: Facebook/Augustin Jianu

Ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu, propus vicepremier de catre Sorin Grindeanu, a declarat ca o sa se alature si alti ministri noului Cabinet, "cu siguranta".

"Nu e exclus sa vedem o parte dintre colegi ca poate constientizeaza, poate inteleg, ca e un moment in care ei trebuie sa ia deciziile pentru ei. (...) Ieri era doar Grindeanu. Cand sunt doi, puterea creste. (...) Ieri era un om, astazi sunt trei. Sa vedem ce ne rezerva si ziua de maine", a spus Jianu, pentru Antena3, referindu-se la el, Sorin Grindenau si Victor Ponta.

El a adaugat citat de News.ro ca PSD are multi membri care pot fi ministri buni. Jianu a mai spus ca "ramane de vazut" daca restul demisiilor din Cabinet vor fi "operationalizate".

Augustin Jianu este ministrul Comunicatiilor, singurul din Guvern care nu a vrut sa i se supuna lui Liviu Dragnea si sa demisioneze.

Ministrul Comunicatiilor nu demisioneaza: Cand vrei intr-adevar sa schimbi ceva, trebuie sa rezisti

Grindeanu muta decisiv

Premierul Sorin Grindeanu i-a trimis presedintelui Klaus Iohannis propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne (ocupat de Carmen Dan) si de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltarii Regionale (ocupat de Sevil Shhaideh).

In locul celor doua apropiate ale lui Liviu Dragnea, care chiar azi l-au criticat pe premier si oricum isi depusesera demisiile, au fost trimise si propunerile de numire, ca interimari, a lui Augustin Jianu in functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, si a lui Sorin Grindeanu ca ministru al Afacerilor Interne, anunta un comunicat remis Ziare.com de Biroul de Presa de la Palatul Victoria.

Ponta revine in Guvern cu o miza uriasa

Pe de alta parte, fostul prim-ministru Victor Ponta a fost numit, vineri, in functia de secretar general al Guvernului Sorin Grindeanu.

Miscarea lui Grindeanu era previzibila, pentru ca Ponta a fost cel mai vocal sustinator al sau, cand PSD se pregatea sa il excluda. In plus, desi nu mai avea functii in partid, Ponta are inca multa influenta.

Surse politice au declarat pentru Ziare.com ca fostul premier duce munca de lamurire cu mai multi parlamentari PSD si pe unii i-ar fi convins deja sa nu voteze motiunea de cenzura impotriva Guvernului initiata chiar de PSD.

Soarta lui Grindeanu la carma Guvernului depinde de capacitatea lui Victor Ponta, pe de o parte, si Daniel Constantin, pe de alta parte, de a convinge cat mai multi parlamentari PSD, respectiv ALDE, sa nu voteze motiunea. ...citeste mai departe despre "Ministrul Comunicatiilor: Ieri era doar Grindeanu, azi suntem trei. O sa fim mai multi, cu siguranta" pe Ziare.com

#Jianu Guvern Ponta Grindeanu , #Stiri Guvern