Ministerul Fondurilor Europene preia autoritatile de management pentru POSDRU si POS CCE

Joi, 27 Februarie 2014, ora 08:45
1924 citiri
Ministerul Fondurilor Europene preia autoritatile de management pentru POSDRU si POS CCE

Ministerul Fondurilor Europene va prelua, din martie, activitatea si structurile autoritatilor de management aferente Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).

Autoritatea de Management POSDRU va fi preluata de la Ministerul Muncii, iar Autoritatea de Management POS CCE, de la Ministerul Economiei.

Preluarea a fost aprobata in sedinta Guvernului, prin ordonanta de urgenta

"Guvernul a aprobat transferul autoritatilor de management POSDRU si POS CCE la Ministerului Fondurilor Europene. Este simplificata astfel structura institutionala, fapt care reprezinta un pas important pentru reformarea intregului sistem de implementare. Reamintesc ca in acest an trebuie sa finalizam reforma sistemului, sa scapam de reminiscentele trecutului - problemele mostenite din anii 2009-2011, iar beneficiarii sa fie ajutati sa-si implementeze proiectele cat mai repede", a declarat, intr-un comunicat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene va prelua personalul celor doua autoritati de management, dar si toate drepturile si obligatiile acestora, inclusiv litigiile aferente activitatii acestora.

Ordonanta mai prevede ca, in perioada de programare 2014-2020, Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritate de management pentru Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Capital Uman si Programul Operational Asistenta Tehnica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri europene, #minister fonduri, #posdru teodorovici , #Stiri Guvern