Minciunile lui Tudorel Toader. Ministrul, in conflict cu propria biografie

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 19:08
1023 citiri
Minciunile lui Tudorel Toader. Ministrul, in conflict cu propria biografie

Neindoilenic ca ministrul Tudorel Toader are tot dreptul din lume la o viziune proprie asupra justitiei, fie ea una comunista, asa cum se pare. Asa crede omul, asta face. Ceea ce dl Toader nu are dreptul este sa dezinformeze, sa manipuleze, chiar sa minta de-a dreptul, pentru a-si sustine aceasta viziune.

Iar de cand a inceput scandalul modificarii legilor justitiei, dl Toader a emis un lung sir de asemenea distorsiuni ale adevarului, despre care imi vine foarte greu spre imposibil sa cred ca sunt rezultatul nestiintei. Asadar, iata top 3 minciuni si manipulari:

1.Intr-o replica, care se dorea spiritual - ironica, la adresa ambasadorului SUA, dl Toader a spus asa: "Poate pentru ca in proiectul de modificare a Legilor Justitiei nu am propus sistemul cel mai democratic din SUA prin care procurorul general e numit de Senat. Ma gandesc sa propun si eu ca procurorul general sa fie propus de Senat si sa tindem si noi spre acelasi standard de democratie".

FALS! In SUA cel care propune si numeste procurorul general este presedintele tarii. Ceea ce ofera Senatul este un aviz pentru propunerea presedintelui. Mai mult, presedintele SUA este cel care-l poate demite pe procurorul general, ceea ce Donald Trump a si facut recent cu Sally Yates.

Deci, intotdeauna procurorul general al SUA va fi persoana aleasa de presedinte. Desigur, comparatia cu sistemul american este oricum nepotrivita, avand in vedere diferentele fundamentale fata de cel romanesc si faptul ca numai in Romania, Camera si Senatul sunt conduse doi doi inculpati, unul dintre ei si condamnat deja. Asa cum numai la noi, Parlamentul are dreptul sa blocheze urmariri penale si arestari, blocare care a devenit, de altfel, o regula.

Dar daca tot a facut comparatia, dl ministru putea macar sa respecte adevarul.

2. Dl Toader pretinde ca MCV, deci Comisia Europeana, ii impune sa schimbe procedura de numire a procurorilor: "Presedintele este cel mai votat, dar cel mai politic. Noi suntem inca sub monitorizare MCV. Prima recomandare (in cadrul MCV - n. red.) este instituirea unui mecanism transparent de numire a procurorilor de rang inalt. Din moment ce MCV ne recomanda sa gasim o procedura transparenta, departe de ingerintele politice, inseamna ca e o problema la nivelul actualei reglementari, pe care noi vrem sa o imbunatatim".

FALS! Precum in bancurile cu Radio Erevan, MCV recomanda o schimbare de procedura a numirii procurorilor, dar in sensul opus celui in care merge ministrul. Mecanismul tr ...citeste mai departe despre "Minciunile lui Tudorel Toader. Ministrul, in conflict cu propria biografie" pe Ziare.com

#Tudorel toader legile justitiei , #Stiri Guvern