Milioane de români sunt în pragul dezastrului din cauza unei legi. "Ce a făcut guvernul Ciucă prin OG16/2022 este măcel financiar"

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 11:57
583 citiri
Milioane de români sunt în pragul dezastrului din cauza unei legi. "Ce a făcut guvernul Ciucă prin OG16/2022 este măcel financiar"
Cei mai afectați sunt cei care lucrează cu drepturi de autor sau contracte part-time, chiriași sau PFA-urile FOTO Hepta

Guvernul Ciucă își rezolvă problemele la intrarea în anul de criză 2023 „pe spinarea IMM-urilor”, acuză deputatul REPER Cătălin Teniță. Acesta explică efectele ordonanței de guvern 16/2022 și cum poate să sărăcească milioane de români.

Deputatul explică că printre cei mai afectați se numără cei care lucrează cu drepturi de autor sau contracte part-time, chiriași sau PFA-uri.

„Efectiv ce a făcut guvernul Ciucă prin OG16/2022 este măcel financiar. Nu îi afectează mult pe cei cu bani substanțiali, sau multinaționalele. Ba chiar consultanții fiscali și-au negociat o excepție la excepție la excepție. Dar îi afectează fix pe amărâți. Microîntreprinderile de câteva persoane, contractele de muncă part-time, PFA-urile și drepturile de autor, chiriașii de apartamente”, explică Cătălin Teniță pe Facebook.

Acesta precizează că deși bugetarii au primit o creștere salarială de 10%, micii întreprinzători și cei care închiriază primesc o diminuare a veniturilor reale de 10-20%.

„E un fapt. În pragul unei crize (verificați prognoza de creștere economică a României pe 2023 la Eurostat) guvernul Ciucă își rezolvă problemele pe spinarea IMM-urilor.

Și nu mă luați cu Suedia, Canada și nivelul general al impozitelor. Aia e o discuție pe termen mai lung. Acum un milion de oameni (plus copiii aferenți) o să fie mai săraci pentru că guvernul nu face ce trebuie pe fiscal”, a mai afirmat deputatul.

În câteva săptămâni lumea va înțelege cât de gravă este situația

Cătălin Teniță a subliniat că a depus deja un proiect de lege la Senat care să elimine acele taxe puse de Guvern prin OG 16/2022 și să ofere un tratament care să încurajeze microîntreprinderile.

„Vă asigur că eu unul voi lupta cu toate mijloacele oferite de voi prin alegere pentru a elimina acele măsuri de suprataxare injustă, abuzivă. Vă jur asta! Pentru că mai mult de jumătate din cei care m-au votat, electoratul nostru de București, VA FI DRAMATIC AFECTAT de acele creșteri. Acum poate nu vă dați seama că încă e spiritul petrecerii dar în câteva săptămâni lumea va înțelege cât de gravă este situația”, a mai afirmat deputatul. ...citeste mai departe despre "Milioane de români sunt în pragul dezastrului din cauza unei legi. "Ce a făcut guvernul Ciucă prin OG16/2022 este măcel financiar"" pe Ziare.com

#lege Guvern, #macel financiar, #catalin tenita, #guvernul ciuca , #Stiri Guvern