Mihai Tudose se intalneste cu Juncker, la Bruxelles. Dragnea: CE sa se uite pe cifre, nu pe declaratiile unora

Luni, 10 Iulie 2017, ora 07:12
902 citiri

Mihai Tudose pleaca, luni, la Bruxelles, in prima sa vizita externa in calitate de prim-ministru. El se va intalni cu mai multi oficiali europeni, printre care presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, si cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca este convins ca premierul va avea o intalnire "foarte buna" cu Juncker.

"Eu sunt absolut sigur ca domnul Tudose va avea o intalnire foarte buna cu presedintele Comisiei Europene (...). Eu sper ca, chiar sunt convins ca domnul Mihai Tudose va avea o intalnire foarte plina de substanta cu presedintele CE, o intalnire civilizata, dar plina de substanta, pentru ca este bine ca relatiile, modul de comunicare si colaborare intre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana sa fie exact modul de colaborare si comunicare intre CE si guvernul oricarei alte tari din UE", a declarat Liviu Dragnea, la RTV, informeaza Mediafax.

Potrivit acestuia, Guvernul trebuie sa comunice corect, iar Bruxelles sa se uite pe date oficiale, nu pe "declaratiile unora".

"Acolo lucrurile se prezinta intr-o maniera corecta, cinstita, adevarata, bazata pe cifre, adica eu cred ca acesta trebuie sa fie modul in care Guvernul trebuie sa comunice cu CE si CE sa se uite pe date statistice si pe cifre oficiale, nu pe declaratiile unora sau altora", a spus liderul PSD.

La randul sau, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat ca vizita la Bruxelles a premierului va avea succesul scontat, in conditiile in care Mihai Tudose s-a pregatit foarte bine.

"Este o vizita de o zi si o vizita care cred ca va avea succesul scontat si mai ales este un mesaj pe care vrem sa-l transmitem, un plus de seriozitate in relatia cu Bruxelles-ul. Pot sa va spun ca ne-am pregatit foarte bine pentru aceasta vizita si sunt convins ca premierul Romaniei va incepe colaborarea cu Bruxelles-ul intr-o maniera pozitiva pentru romani si intr-o maniera pozitiva pentru prioritatile actualei guvernari", a subliniat ministrul, citat de News.ro. ...citeste mai departe despre "Mihai Tudose se intalneste cu Juncker, la Bruxelles. Dragnea: CE sa se uite pe cifre, nu pe declaratiile unora" pe Ziare.com

#Mihai Tudose Bruxelles , #Stiri Guvern