Mi-am schimbat domiciliul cu putin timp inainte de alegeri. Unde votez?

Marti, 17 Mai 2016, ora 11:47
3267 citiri
Mi-am schimbat domiciliul cu putin timp inainte de alegeri. Unde votez?
Foto: Arhiva Ziare.com

Alegerile locale din 5 iunie sunt primele alegeri informatizate, datele personale ale alegatorilor urmand sa fie verificate cu mare atentie, pentru prevenirea fraudelor.

Ce se intampla in cazul in care o persoana se muta legal dintr-o localitate in alta cu putin timp inainte de ziua votului?

Intrebarea a fost adresata redactiei Ziare.com in cadrul campaniei Vreau sa votez!, derulata in colaborare cu Autoritatea Electorala Permanenta (AEP).

"As dori sa stiu in care dintre localitati votez la alegerile locale din ziua de 5 iunie a.c. in situatia in care mi-am schimbat domiciliul la data de 26 aprilie 2016? In fosta sau noua localitate de domiciliu?", ne-a intrebat Sorin Enescu, un cititor Ziare.com, si cu siguranta cazul sau nu este unul singular.

Intrebarea face trimitere la Legea 115/2015 care prevede ca alegatorii pot solicita primarului inscrierea in Registrul electoral "pana cel mai tarziu cu 45 de zile inaintea datei scrutinului". Ce se intampla daca cineva isi schimba ...citeste mai departe despre "Mi-am schimbat domiciliul cu putin timp inainte de alegeri. Unde votez?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schimbare domiciliu alegeri locale, #domiciliu sectie vot, #inscriere Registrul Electoral , #Stiri Guvern