Mesajul lui Iohannis pentru Moldova la plecarea spre summit-ul de la Riga

Joi, 21 Mai 2015, ora 17:33
1133 citiri
Mesajul lui Iohannis pentru Moldova la plecarea spre summit-ul de la Riga
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a spus, la plecarea spre summit-ul de la Riga, ca spera ca evenimentul sa marcheze un moment important in relatia Republicii Moldova cu Uniunea Europeana, adaugand ca Romania este direct interesata.

"Ne dorim ca acest summit sa marcheze un moment important pentru consolidarea relatiei Uniunii Europene cu statele partenere din est, in special cu cele care au avansat in procesul de apropiere fata de Uniunea Europeana. Ma refer aici la Republica Moldova, Georgia si Ucraina, fata de al caror parcurs european Romania este direct interesata.

Summitul de la Riga este important din mai multe puncte de vedere. Pe de-o parte pentru ca se desfasoara intr-un climat regional de securitate mult mai complex decat cel de la Vilnius din 2013.

(...) Vom face o evaluare a progreselor obtinute de parteneri de la ultimul Summit si pana in prezent. Este de asteptat ca aceasta evaluare sa reconfirme impactul pozitiv al Parteneriatul Estic. (...) La Riga voi sustine ...citeste mai departe despre "Mesajul lui Iohannis pentru Moldova la plecarea spre summit-ul de la Riga" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis summit Riga, #Iohannis Parteneriat Estic Moldova , #Stiri Guvern