Membri ai societatii civile ii raspund lui Iohannis: Sunteti intr-o eroare profunda

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 09:09
933 citiri
Membri ai societatii civile ii raspund lui Iohannis: Sunteti intr-o eroare profunda
Foto: Administratia Prezidentiala

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a adresat, joi seara, o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, in care afirma ca acesta "nu intelege semnificatia termenului de societate civila", seful statului fiind indemnat sa vina in strada daca vrea sa cunoasca doleantele cetatenilor.

"Domnule Presedinte Klaus Iohannis sunteti intr-o eroare profunda. Va explicam de ce: Nu intelegeti semnificatia termenului de societate civila. Ea reprezinta tot ceea ce nu este inregimentat in institutiile publice, fie sub forma organizata, respectiv cu personalitate juridica, fie fara aceasta organizare. Adica si noi, cei de la Centrul de Resurse Juridice (CRJ), dar si cei care se afla in strada, suntem societate civila. Fiecare dintre noi dorim ceva, uneori acelasi lucru, alteori nu.

Nu exista termenul 'reprezentativitate', pentru ca este incompatibil cu libertatea de asociere, fie aceasta formala sau informala. Prin urmare, nu puteti invita la consultari nici 'coalitii de organizatii ...citeste mai departe despre "Membri ai societatii civile ii raspund lui Iohannis: Sunteti intr-o eroare profunda" pe Ziare.com

#Iohannis consultari societatea civila, #Iohannis consultari strada , #Stiri Guvern