Melescanu tocmai a fost chemat la Londra pentru discutii privind securitatea Europei, dupa vizita sa la Budapesta

Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 18:08
1081 citiri
Melescanu tocmai a fost chemat la Londra pentru discutii privind securitatea Europei, dupa vizita sa la Budapesta
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul afacerilor externe, Teodor Melescanu, merge duminica la Londra, pentru a discuta cu ministrul de externe britanic, Boris Johnson, despre securitatea europeana si internationala.

Melescanu va participa alaturi de alti ministri la o reuniune informala, la invitatia ministrului de externe Boris Johnson.

"Reuniunea isi propune sa faciliteze un schimb de opinii pe teme de actualitate privind securitatea europeana si internationala", se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe de sambata.

Anuntul vine dupa ce ministrul roman de externe, Teodor Melescanu, a participat miercuri, la Budapesta, la reuniunea ministeriala a Grupului de la Visegrad (V4) cu Balcanii de Vest, la invitatia Ungariei.

Melescanu anuntase la inceputul lunii octombrie ca tara noastra ar fi interesata de "colaborarea cu tarile de la Visegrad".

"Romania este interesata de colaborarea cu tarile de la Visegrad. Odata cu preluarea presedintiei de catre Ungaria si abordarea unor subiecte care intereseaza si Romania, cum este problema Balcanilor, in mod evident ca am fost invitati si noi sa participam. In general, ca practica, participam ori de cate ori sunt teme de interes si pentru tara noastra", a atunci spus Melescanu.

Pozitia sa a fost criticata de presedintele Klaus Iohannis, care s-a pronuntat joi impotriva unei apropieri intre Romania si Grupul de la Visegrad.

"Nu avem aceleasi pareri, in opinia mea, in acest moment, o apropiere intre Romania si grupul de la Visegrad nu este realista", a afirmat joi presedintele Klaus Iohannis.

In plus, seful statului a calificat declaratiile politicienilor pe acest subiect drept "simple texte populiste".

Apropierea lui Melescanu de grupul statelor de la Visegrad este considerata o noua incercare de a realiza o punte diplomatica indirecta intre Bucuresti si Moscova, iar initiativa sa a reusit sa ridice semne de intrebare in randul partenerilor occidentali ai Romaniei.

V.D. ...citeste mai departe despre "Melescanu tocmai a fost chemat la Londra pentru discutii privind securitatea Europei, dupa vizita sa la Budapesta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Melescanu vizita Londra, #Melescau grupul Visegrad , #Stiri Guvern