Melescanu i-a cerut ambasadorului SUA sa vorbeasca direct cu el, nu prin presa UPDATE: Reactia ambasadei

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 15:30
977 citiri
Melescanu i-a cerut ambasadorului SUA sa vorbeasca direct cu el, nu prin presa UPDATE: Reactia ambasadei
Foto: Facebook/Teodor Melescanu

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, l-a primit, vineri, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, caruia i-a transmis sa vorbeasca direct cu MAE, nu prin presa, atunci cand are ceva de transmis.

"Ministrul Afacerilor Externe a argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, si nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe si autoritatile guvernamentale, in conformitate cu spiritul relatiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor si practicilor diplomatice", se arata in comunicatul remis de MAE Ziare.com

In plus, cei doi oficiali au discutat despre Parteneriatul Strategic dintre Romania si SUA si au mentionat importanta dezvoltarii acestuia, in continuare, pe toate palierele sale.

In context, partea romana a amintit angajamentul Guvernului Romaniei, reflectat prin Programul de Guvernare, pentru intarirea relatiilor cu SUA, mai transmite MAE.

UPDATE 15:30 - Ambasada Statelor Unite la Bucuresti confirma ca Hans Klemm s-a intalnit cu ministrul de Externe, Teodor Melescanu. In plus, Ambasada SUA subliniaza ca pretuieste dialogul continuu cu Guvernul si cu alte institutii ale statului roman, precum si cu publicul din Romania, pe teme de interes comun.

Amintim ca joi ambasadorul SUA a avut o reactie referitoare la ordonantele pe Justitie elaborate de Guvern. Klemm a spus ca nu considera oportuna nicio masura care slabeste statul de drept in Romania.

B.B. ...citeste mai departe despre "Melescanu i-a cerut ambasadorului SUA sa vorbeasca direct cu el, nu prin presa UPDATE: Reactia ambasadei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Melescanu Klemm presa, #Melescanu ambasador SUA , #Stiri Guvern