Ciolacu: O treime din angajatii din zona privata a Romaniei sunt platiti cu salariul minim pe economie

Joi, 20 Mai 2021, ora 09:31
773 citiri
Ciolacu: O treime din angajatii din zona privata a Romaniei sunt platiti cu salariul minim pe economie
Marcel Ciolacu, presedintele PSD. FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

O treime din angajatii din zona privata a Romaniei beneficiaza de salariul minim pe economie, a declarat, miercuri, presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu.

Acesta si-a manifestat ingrijorarea ca 1.700.000 de romani beneficiaza in prezent de salariul minim pe economie, iar atunci cand se vor pensiona vor avea pensii derizorii.

"Salariul minim pe economie este un instrument sa ajuti oamenii apti de munca fara nicio calificare. Pentru aceasta este salariul minim. Este o forma de protectie sociala. A terminat un tanar liceul, nu a luat Bac-ul, nu are nicio calificare, il angajez cu salariul minim. Pe urma trebuie sa gasesti parghii sa stimulezi IMM-urile, companiile sa ii faca o calificare omului. Meseriile in ziua de astazi care nu necesita o calificare sunt foarte putine.

Stiti cati romani sunt platiti cu salariul minim pe economie in acest moment in sectorul privat? 1.700.000, o treime din angajatii din zona privata a Romaniei. (...) Am folosit tot timpul smecherii sa pacalim oamenii si cand vor ajunge la pensie vom avea aceste discutii ca pensionarii nu mai rezista, pentru ca i-am pacalit si continua sa fie pacaliti o perioada lunga si sa iasa cu niste pensii derizorii", a afirmat liderul social-democrat intr-o emisiune la Romania TV.

Marcel Ciolacu este de parere ca o reforma privind salariul minim pe economie trebuia prinsa in Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

"O astfel de reforma trebuia prinsa in PNRR, sustenabila si sa demonstreze oamenilor ca, domnilor, noi inchidem un ciclu. A luat compania un tanar care nu are calificare. Ii dai termen 12- 24 de luni sa ii faci o calificare. Tu, stat, suporti aceasta calificare sau costurile acestei calificari si pe urma respectivul se incadreaza peste salariul minim", a adaugat Ciolacu. ...citeste mai departe despre "Ciolacu: O treime din angajatii din zona privata a Romaniei sunt platiti cu salariul minim pe economie" pe Ziare.com

#Marcel Ciolacu PSD, #stiri politica, #salariu minim economie , #Stiri Guvern