Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor cu 40%. Ce ar alege liderul PSD între TVA zero la alimente și plafonarea prețurilor

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 10:37
1950 citiri
Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor cu 40%. Ce ar alege liderul PSD între TVA zero la alimente și plafonarea prețurilor
Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO Hepta

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a vorbit, luni, 31 ianuarie, la sediul partidului, despre renegocierea PNRR în privinţa procentului alocat din PIB pentru pensii.

Liderul PSD a spus că este trecut în acord o contribuţie la Pilonul II care poate să rămână în continuare, dar să nu fie prinsă în acest procent. ”Există soluţii tehnice”, a mai spus președintele PSD.

Preşedintele PSD a fost întrebat cum comentează afirmaţia lui Florin Cîţu, care declarase, sâmbătă, că PSD a înţeles că nu se pot majora pensiile cu 40%: ”Nu am văzut apelul, dar noi avem un angajament în ceea ce priveşte pensiile şi cred că o să le discutăm în interiorul coaliţiie”. a spus Ciolacu.

”În primul rând, am vorbit de la început despre o optimizare a PNRR, în al doilea rând, nu plafonează Comisia Europeană niciun plafon în direcţia pensiilor”, a mai arătat preşedintele PSD, despre intenţia de a renegocia acest Plan Naţional, şi despre care liberalii spun că nu mai poate fi modificat.

El a continuat: Vom discuta şi cu specialiştii, să vedem. Este trecută acolo o contribuţie la Pilonul II care să rămână în continuare, nu am nimic împotrivă, dar să nu fie prinsă în acest procent. Deci există soluţii tehnice”, a arătat Marcel Ciolacu.

Liderul PNL Florin Cîţu declara, sâmbătă, că a fost plăcut surprins de faptul că PSD a renunţat la promisiunea lor de creştere a pensiilor cu 40%.

”Toţi vrem să creştem pensii, toţi vrem ca oamenii să trăiască mai bine, de aceea am susţinut această creştere cu 10% a pensiilor şi am fost foarte plăcut surprins când social-democraţii au înţeles că promisiunea lor de 40% nu se poate face. Nu vreau să ajungem în această situaţie, să fie astăzi o promisiune de 11%, discutăm şi arată pe hârtie că nu se poate ajunge acolo”, a afirmat liderul PNL.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, despre intenţia de a introduce TVA zero la alimente, în contextul creşterilor de preţuri, că alte ţări europene au luat alte măsuri, şi anume au plafonal preţurile la alimentele de bază, ceea ce este mult mai bine, el menţionând că deja TVA-ul în România este scăzut la alimente.

”O să se discute, nu cred că o să ajute TVA zero la alimente. Deja avem un TVA redus la alimente, am văzut alte ţări europene că au luat alte măsuri, au plafonat preţurile la alimentele de bază, se pare că este mult mai bin ...citeste mai departe despre "Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor cu 40%. Ce ar alege liderul PSD între TVA zero la alimente și plafonarea prețurilor" pe Ziare.com

Investiții publice de peste 120 de miliarde de lei în 2024: ”În 2023 au apărut peste 75.000 de locuri de muncă”
Investiții publice de peste 120 de miliarde de lei în 2024: ”În 2023 au apărut peste 75.000 de locuri de muncă”
În 2024, valoarea prognozată a investițiilor publice este de peste 120 de miliarde de lei de la bugetul național și din fonduri europene, ceea ce reprezintă echivalentul a 7,2% din PIB. În...
#crestere pensii, #pensii, #TVA zero, #marcel ciolacu, #PSD , #Stiri Guvern