Marcel Ciolacu anunță că vrea o taxă pentru companiile care au profitat în urma pandemiei și a războiului din Ucraina

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 12:43
36 citiri
Marcel Ciolacu anunță că vrea o taxă pentru companiile care au profitat în urma pandemiei și a războiului din Ucraina
Liderul PSD Marcel Ciolacu vrea taxarea „marilor averi” FOTO Facebook / PSD

Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis joi, 19 ianuarie, că crede cu „tărie” necesitatea unei taxe de solidaritate pentru cei care au adunat „profituri cu adevărat nesimțite” pe fondul crizelor din ultimii doi ani.

Marcel Ciolacu a explicat că taxa de solidaritate în energie este corectă și că este legitimă o dezbatere privind impozitarea marilor averi.

„Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție #taxadesolidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate”, a transmis luni, liderul PSD.

Acesta a mai notat că va propune mediului de afaceri din România o discuție în acest sens pentru a se ajunge la „solidaritate socială”.

„Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile.

Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică!”, a mai transmis Ciolacu.

...citeste mai departe despre "Marcel Ciolacu anunță că vrea o taxă pentru companiile care au profitat în urma pandemiei și a războiului din Ucraina" pe Ziare.com

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#marcel ciolac, #taxa de solidaritate, #marile averi, #razboi Ucraina, #masuri sociale , #Stiri Guvern