Ludovic Orban confirma: Am depus o sesizare la Parchet pentru fapte savarsite de Viorica Dancila si Liviu Dragnea

Joi, 17 Mai 2018, ora 17:00
949 citiri
Ludovic Orban confirma: Am depus o sesizare la Parchet pentru fapte savarsite de Viorica Dancila si Liviu Dragnea
Foto: captura video Facebook / DigiFM

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a confirmat, joi dupa amiaza, informatiile aparute pe surse cu putin timp inainte, precizand ca a depus o sesizare la Parchetul General cerand cercetarea unor "fapte savarsite de Viorica Dancila, dar si de presedintele PSD, Liviu Dragnea".

Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa sustinute de Ludovic Orban la Iasi.

Liderul PNL a precizat ca sesizarea este legata de "pregatirea, adoptarea, aducerea la cunostiinta opiniei publice si tot ce s-a intamplat ulterior adoptarii memorandumului" cu privire la mutarea ambasadei din Israel.

"Aceasta sesizare este depusa de mine, Ludovic Orban, in calitate de cetatean al Romaniei. Am facut acest demers, pentru ca l-am considerat o obligatie morala pentru mine. Niciodata nu am acceptat sa inchid ochii, sa tac, sa fiu pasiv atunci cand am sesizat lucruri grave care afecteza interesele fundamentale ale Romaniei.

Ceea ce se intampla de o buna bucata de vreme risca sa distruga orice urma de credibilitate a Romaniei, sa distruga punti care au fost construite zeci de ani. Risca sa puna in pericol interese fundamentale ale Romaniei, care sunt puse pe taraba, ca la talcioc, de Dragnea si acolitii lui pentru interese personale", a declarat liderul PNL.

Citeste mai multe despre: PNL i-a facut plangere penala Vioricai Dancila dupa "scandalul Israel". Reactia lui Dragnea.

Ludovic Orban a subliniat ca decizia a fost luata pentru ca a considerat "necesar ca cineva sa cerceteze aceste fapte".

"Eu nu am aceasta calitate, nu sunt eu procuror, nu eu hotarasc daca cineva e vinovat sau nu. E vorba despre niste fapte care pot sa ridice temeinice semne de intrebare privitoare la incadrarea lor ca infractiuni", a mai afirmat liderul liberalilor, dand ca exemplu "difuzarea de informatii secrete, uzurparea de functii, refuzul de informare a presedintelui, ascunderea de informatii privitoare la decizii care pot sa afecteze interesele statului roman".

"Sunt lucruri care s-au intamplat in mod cert. Nu cunosc in detaliu, decat din surse publice, ceea ce s-a intamplat, dar nu pot sa accept ca un clan certat cu legea, cu bunul simt, certat cu democratia, cu interesele fundamentale ale Romaniei, sa dinamiteze relatiile Romaniei, sa faca praf imaginea tarii si sa puna inainte interesele lor de clan", a mai declarat acesta.

Ludovic Orban a subliniat ferm ca "a fost, este si va fi" "unul dintre cei mai mari sustinatori" ai parteneriatului cu SUA, ai relatiilor cat se poate ...citeste mai departe despre "Ludovic Orban confirma: Am depus o sesizare la Parchet pentru fapte savarsite de Viorica Dancila si Liviu Dragnea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Orban plangere Dancila Dragnea , #Stiri Guvern