Ministrul Culturii apără numirea fostului designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă la ICR Istanbul: ”Am avut o preşedintă la ICR destul de bună, producătoare de ii”

Sambata, 14 Ianuarie 2023, ora 17:14
332 citiri
Ministrul Culturii apără numirea fostului designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă la ICR Istanbul: ”Am avut o preşedintă la ICR destul de bună, producătoare de ii”
Designerul Nausica Mircea a fost numită referent la ICR Istanbul FOTO Facebook

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a comentat sâmbătă, 14 ianuarie, numirea fostului designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă pe un post la Institutul Cultural Român de la Istanbul, dar şi decizia şefei ICR de la Londra de a închiria, din bani publici, un apartament, deşi avea unul de serviciu.

Întrebat, în emisiunea Insider Politic, cum se simte, ca cetăţean, când aude că Guvernul l-a numit referent la Institutul Cultural Român (ICR) pe fostul designer al Vioricăi Dăncilă, ministrul Culturii a spus că activitatea oficialului ICR nu ar trebui să fie afectată de faptul că a creat ţinute pentru fostul premier PSD.

”Noi am avut o preşedintă la ICR destul de bună la vremea ei, care a fost tot creatoare de modă, producătoare de ii, o foarte bună profesoară la Universitate şi a fost preşedinta ICR-ului. Nu-i ştiu foarte bine activitatea doamnei, ştiu că a fost şefa Centrului Cultural de la Focşani. Că întâmplător a îmbrăcat-o pe doamna Dăncilă, care nu se bucură de cea mai bună imagine, nu trebuie, cred eu, să-i afecteze performanţele. Eu sper să facă treabă bună”, a declarat Lucian Romaşcanu la Prima TV.

Ministrul a mai afirmat, întrebat despre faptul că şefa ICR Londra, Catinca Nistor, a închiriat din bani publici un apartament, refuzându-l pe cel de serviciu, că nu cunoaşte situaţia locativă a detaşaţilor ICR de la Londra, pentru că nu a fost acolo.

”Ea nu s-a mutat în acel apartament sunând la o agenţie imobiliară şi făcând contracte. Cineva trebuie să fi ştiut de acest lucru, de ce s-a acceptat acest lucru? Aici poate fi o întrebare la care trebuie să răspundă cineva”, a mai spus Romașcanu.

Acesta a subliniat că ICR depinde de Senatul României, iar în prezent există ”o garnitură destul de bună” în această instituţie.

Ministrul a mai spus că este foarte important ca reţeaua ICR să fie extinsă și că face demersuri pentru deschiderea unei filiale a ICR în Japonia.

”ICR-ul trebuie să ducă afară cultura română, să o exporte. Noi nu trebuie să mergem afară neapărat pentru diaspora românească. Sigur că e important să-i atingem şi pe ei, dar să ai 19 reprezentanţi acum, 20 dacă reuşim şi Tokyo, este un vehicul extrem de important de export pentru cultura românească”, a adăugat ministrul.

În ceea ce priveşte bugetul alocat Culturii anul acesta, Romașcanu spus că a ”găsit înţelegere politică” pentru ...citeste mai departe despre "Ministrul Culturii apără numirea fostului designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă la ICR Istanbul: ”Am avut o preşedintă la ICR destul de bună, producătoare de ii”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nausica mircea, #icr istanbul, #designer vestimentar, #Viorica Dancila, #Lucian Romascanu ministrul Culturii , #Stiri Guvern