Lovitura PSD impotriva Justitiei va fi dezbatuta azi in Parlamentul European. Cristi Preda: Chem Comisia Europeana sa intervina ca in 2012

Joi, 02 Februarie 2017, ora 07:09
5568 citiri
Lovitura PSD impotriva Justitiei va fi dezbatuta azi in Parlamentul European. Cristi Preda: Chem Comisia Europeana sa intervina ca in 2012
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul European va organiza, joi dimineata, o dezbatere pe tema Justitiei si statului de drept in Romania.

"Parlamentul European organizeaza joi, 2 februarie 2017, incepand cu ora 10:00 (ora Romaniei) o dezbatere pe tema Justitiei si statului de drept in Romania. Dezbaterea are loc in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Bruxelles din 1-2 februarie 2017", anunta Parlamentul European intr-un comunicat remis Ziare.com miercuri seara.

Situatia Romaniei, discutata joi in Parlamentul European: Este inadmisibila o asemenea atitudine a unui Guvern in UE

Cei care au cerut aceasta dezbatere in legatura cu ceea ce se intampla in Romania au fost deputatii din PPE.

"Ceea ce se intampla in Romania este impotriva statului de drept. Se dilueaza lupta impotriva coruptiei. Este inadmisibil sa existe o asemenea atitudine a unui Guvern UE", scrie intr-o declaratie a delegatiei romane din grupul PPE.

Presedintele PPE: Adoptarea legilor nocive in mijlocul noptii contravine tuturor principiilor democratiei

Insusi liderul PPE, Joseph Daul, s-a aratat ingrijorat de ce se intampla in tara noastra.

"Justitia trebuie sa serveasca, in primul rand, poporul, nu pe politicienii corupti. Aceasta ordonanta nu serveste poporul si nici nu este in acord cu un sistem de justitie independent. Din contra, slabeste Justitia si submineaza increderea oamenilor in institutiile statului.

Lupta anticoruptie trebuie sa continue. Un guvern care slabeste lupta anticoruptie actioneaza impotriva intereselor oamenilor. PPE se solidarizeaza cu cetatenii din Romania, cu sistemul de justitie care isi indeplineste datoria si cu toate institutiile si fortele politice care apara statul de drept", a tinut sa precizeze Joseph Daul.

Intr-o interventie in plenul PE de miercuri seara, europarlamentarul Cristi Preda a spus ca "exista momente in viata unei natiuni cand viitorul ii e hotarat in strada si asta se petrece acum in Romania, dupa ce lupta anticoruptie a fost blocata de Guvernul PSD-ALDE".

"Un grup infractional organizat care a acaparat tara, asa l-a numit cel mai mare scriitor roman de azi.

In seara aceasta, jumatate de milion de cetateni isi striga indignarea in peste 50 de orase. Cuvintele lor sunt aspre: sfidare, lasitate, ciuma rosie.

Dar speranta n-a murit: "Vrem in Europa, nu sa fim umiliti", striga multimile", a adaugat Preda care a subliniat insa ca aceasta "uriasa revolutie pasnica" a fost deturnata de "lideri PSD iresponsabili", care "au mo... citeste mai departe despre "Lovitura PSD impotriva Justitiei va fi dezbatuta azi in Parlamentul European. Cristi Preda: Chem Comisia Europeana sa intervina ca in 2012" pe Ziare.com

#dezbatere Parlamentul European ordonanta Iordache , #Stiri Guvern